9.10.2013 18:08

Η μάχη των σκουπιδιών

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι ΟΤΑ όπως ήταν αναμενόμενο, αν η κυβέρνηση υλοποιήσει το σχεδιασμό της κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συζητείται σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, με βάση τα σενάρια που αναζωπυρώθηκαν από το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, η αρχή γίνεται με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

 «Θα καταστρέψουν ότι απέμεινε»

«Παπαγαλάκι τη κυβέρνησης» αποκαλεί ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Χίου Αλέκος Γαϊτάνος την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr  που έφερε το θέμα στην επικαιρότητα.

«Αν οι διαρροές εκφράζουν την πραγματικότητα, είναι μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι αν δεν την σταματήσουμε, αυτή η κυβέρνηση θα καταστρέψει τον τόπο συνεχίζοντας το ολέθριο έργο της αποδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών, με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».

Οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ δεν αιφνιδιάστηκαν, περίμεναν αυτή την εξέλιξη και δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και μαζικά.

«Όπως και τις άλλες φορές, δεν θα ανεχθούμε την εφαρμογή αυτών των πολιτικών.

Θα παλέψουμε να υπερασπίσουμε τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας, χωρίς να έχουμε την αυταπάτη ότι ο αγώνας μας είναι συνδικαλιστικός. Είναι καθαρά πολιτικός και έχει σαν στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση. Μόνο τότε οι εργαζόμενοι θα νοιώσουν ότι δεν κινδυνεύει η επαγγελματική τους απασχόληση και η κοινωνική τους οντότητα», προσθέτει.

Αν οι κυβερνητικές σκέψεις υλοποιηθούν τότε είναι φανερό ότι το επόμενο πεδίο κοινωνικής σύγκρουσης μεταφέρεται στον τομέα της Αυτοδιοίκησης.

 «Να ενισχύσει και να μην απολύσει»

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Μαρτάκης υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν γιατί παρά τις οργανικές ελλείψεις που έχουν, προσφέρουν σημαντικό έργο. Αντίθετα, έχει αποδειχθεί πρακτικά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν διευκολύνουν και δεν είναι επωφελείς για τους δήμους και τους δημότες.

«Με το ήδη ελάχιστο προσωπικό που είχαμε, καλύψαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαριότητας των δημόσιων χώρων ενός μεγάλου νησιού, όπως είναι η Χίος. Η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει και να μην αποδυναμώσει την υπηρεσία με απολύσεις του προσωπικού».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ