28.2.2013 16:24

Η λησμονημένη βρύση

Στην αρχή του κάμπου της Βολισσού, πριν από τη στροφή του Μάναγρου, υπάρχει το απομεινάρι της βρύσης του Δρυμή, που παλιά έσβηναν τη δίψα τους με τα νερά της πηγής του Αγγέλου οι οδοιπόροι που μετά από πολύ και δύσβατο δρόμο έφταναν από τη Χώρα στη Βολισσό, ή ξεκινούσαν από το χωριό του Όμηρου για την πρωτεύουσα.

Η ωραία παραδοσιακή βρύση ήταν μερικά μέτρα δυτικότερα, πίσω ακριβώς από το εγκαταλειμμένο κυνηγητικό περίπτερο και μεταφέρθηκε στο σημείο ανάμεσα στα βράχια που είναι πεταμένη σήμερα στις αρχές της δεκαετίας του 2.000, κατά τη διάρκεια των εργασιών διαπλάτυνσης της κεντρικής επαρχιακής οδού.

Προφανώς διασώθηκε από την ευαισθησία του χειριστή της μπουλντόζας και των άλλων εργατών που την πρόσεξαν και τη μετακίνησαν λίγα μέτρα πιο πίσω, για να παραδοθεί στις επόμενες γενιές. Από τότε, περνάνε και τη βλέπουν πολλοί αιρετοί, εκπρόσωποι πολιτιστικών υπηρεσιών και φορέων, κάτοικοι της περιοχής, αλλά έχει παραδοθεί στη λήθη της λησμονιάς. Κανένας δεν ευαισθητοποιείται τουλάχιστον να καθαρίσει το χώρο για να αναδειχθεί στοιχειωδώς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ