Κοινωνία

19/11/15 10:53

τελ. ενημ.: 19/11/15 10:53

Η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης δεν είναι καν λέξη

Το emoji (φατσάκι) που "κλαίει από τα γέλια" ανακηρύχθηκε η "λέξη της χρονιάς" από την Oxford Dictionaries. 

Ο Casper Grathwohl, πρόεδρος του Oxford Dictionaries, εξηγεί πως δεν είναι έκπληξη αυτή η επιλογή, καθώς τα εικονίδια έχουν γεμίσει ένα κενό της επικοινωνίας του 21ου αιώνας, μιας και είναι ευέλικτα, άμεσα και δημιουργούν όμορφο τόνο.

Το εν λόγω emoji είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στον κόσμο. Η χρήση του αυξήθηκε τέσσερις φορές τον περασμένο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αντιπροσωπεύει το 20% όλων των εικονιδίων, που χρησιμοποιούνται.

Ο Grathwohl τονίζει πως το ''πρόσωπο που κλαίει από τα γέλια'' αιχμαλωτίζει μια παιχνιδιάρικη διάθεση και οικειότητα, η οποία αντικατοπτρίζει τον ίδιο τον πολιτισμό των εικονιδίων".

"Ο ''πολιτισμός'' αυτός έχει γίνει τόσο δημοφιλής, που μεμονωμένοι χαρακτήρες έχουν αναπτύξει τις δικές τους τάσεις και ιστορίες", προσθέτει.

"Μπορούν να χρησιμεύσουν ως διορατικά παράθυρα μέσω των οποίων μπορεί να δει κανείς τις πολιτιστικές μας ανησυχίες. Γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να αντικατοπτριστεί αυτή η εμμονή με τα εικονίδια, επιλέγοντας το συγκεκριμένο ως λέξη της φετινής χρονιάς", καταλήγει.

Το 2012 η λέξη της χρονίας στις Η.Π.Α ήταν η λέξη "GIF", το 2013 η λέξη "selfie" και πέρσι η λέξη "VAPE." 

ΠΗΓΗ: wsj.com

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση