13.4.2022 12:04

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δια της διοικήτριας του «Σκυλίτσειου» επιχειρεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου»

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ

Η απαίτηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου με έγγραφο της για «εχεμύθεια» των εργαζομένων για τις υποθέσεις που αφορούν τη λειτουργία του ΔΣ του Νοσοκομείου, ουσιαστικά είναι έκκληση για «σιγή ασυρμάτου» απέναντι στην κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εφαρμογής του «νέου ΕΣΥ», που άλλωστε προωθεί η Διοίκηση. Πολιτική που ως γνωστό, και στη Χίο, έχει σαν αποτέλεσμα τη διαρκή χειροτέρευση των όρων εργασίας των εργαζομένων και κατ’ επέκταση της υγείας του λαού που πληρώνει τις επιπτώσεις.

Η επιχείρηση της «εν κρυπτώ» λειτουργίας του ΔΣ ανοίγει επικίνδυνους δρόμους και θυμίζουν άλλες εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ή μήπως όχι;; Οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου οφείλουν να είναι τα «αυτιά και τα μάτια» των εργαζόμενων. Ο ρόλος τους δεν είναι διακοσμητικός και δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους, σε αντίθεση με τα διορισμένα μέλη του ΔΣ, όπου διαχρονικά στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και υπερασπίζονται τις αξίες του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που οδηγούν στην εξαθλίωση ασθενείς και εργαζόμενους (ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, τεχνικούς κλπ.).

Η έγγραφη απαίτηση της Διοικήτριας προς τους εργαζομένους για τη δήθεν πιστή τήρηση της προβλεπόμενης από τον Κώδικα Δ.Υ. εχεμύθειας, αποτελεί επί της ουσίας μια προκλητική προσπάθεια φίμωσής προκειμένου να μην υπάρξει αντίδραση σε πιθανές μεθοδεύσεις και παρατυπίες. 

Οι υπάλληλοι γνωρίζουν άριστα τον Κώδικα Δ.Υ. και δεν χρειάζονται μαθήματα από τη Διοίκηση.

 Εάν η Διοικήτρια έχει υπόψη της έκνομες ή παράτυπες συμπεριφορές υπαλλήλων, ας αφήσει κατά μέρος τα υπονοούμενα, τα μισόλογα περί «παρεμβάσεων» και τις ιταμές απειλές και ας εκκινήσει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ή νομικές διαδικασίες.

Καλά θα κάνει η Διοικήτρια να ασχοληθεί με την ουσία των αποφάσεών της, καθώς και εκείνων του Δ.Σ., διότι το πρόβλημα δεν είναι η τυχόν διαρροή μιας απόφασης αλλά η απόφαση αυτή καθαυτή.

Η υποχρεωτική δε, δημοσιότητα που λαμβάνουν οι αποφάσεις των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης στο Δημόσιο (ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΦΕΚ κλπ) λειτουργούν ως «φρένο» σε πονηρές προθέσεις, τροφοδοτούν με υλικό τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και έχουν ως αποτέλεσμα κάθε επίκληση δήθεν διαρροών απλά να «παραβιάζει ανοικτές θύρες».

Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι, εξ όσων γνωρίζουμε σήμερα οι μοναδικές ενέργειες και αποφάσεις που έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και έχουν σχέση με το Νοσοκομείο μας, αφορούν αποφάσεις της Διοίκησης και όχι δράσεις και ενέργειες των εργαζομένων. Καλό θα είναι λοιπόν οι υπόλογοι και ελεγχόμενοι να μην βιάζονται να γίνουν τιμητές απαιτώντας προκλητικά «εχεμύθεια». 

Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελεύθερη Έκφραση των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη, πολύ περισσότερο η παρουσία των εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χίου, όπου εκλέχθηκαν για να προασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. 

Η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χίου δεν θα περάσει. Θα το εξασφαλίσει η ενότητα και ο αγώνας μας όπως έχουμε αποδείξει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ