13.4.2012 18:52

Η κρίση χτύπησε και τις εκκλησίες

ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το Πάσχα και ειδικότερα τον επιτάφιο! Με τη θεωρία του ντόμινο ο κόσμος δεν έχει χρήματα να αφήσει στα παγκάρια, με αποτέλεσμα οι εκκλησιαστικές επιτροπές στα πλαίσια των αναγκαίων περικοπών να μειώνουν μεταξύ άλλων και τις παραγγελίες των λουλουδιών για τον επιτάφιο και την Ανάσταση. «Το μάρμαρο» πληρώνουν τα ανθοπωλεία, που παλιότερα αυτές τις μέρες έκαναν… πρόωρη ανάσταση με το ζεστό χρήμα που έμπαινε στο ταμείο τους. Οι εκκλησίες δεν έχουν κόψει εντελώς τις παραγγελίες, αλλά οι περισσότερες τις έχουν μειώσει σημαντικά. Όλες όμως, έχουν παρακαλέσει όσους ενορίτες μπορούν, να  προσφέρουν περισσότερα από αυτά που έφερναν άλλες αντίστοιχες μέρες.
Η μείωση των παραγγελιών σε κάποια από τα καταστήματα φτάνει έως και το 30%, όπως τονίζει η Ο. Κιτρομυλίδη. Τη μείωση επιβεβαιώνει και η Ε. Ξηντάρη σημειώντας όμως ότι τουλάχιστον στο κατάστημα της είναι μικρή.
Καλή Ανάσταση
Όλοι όμως, με μία φωνή, εύχονται καλή Ανάσταση και το εννοούν «κυριολεκτικά σε όλους τους τομείς, με βασικότερο τον οικονομικό, όπου βιώνουμε καθημερινά τον Γολγοθά και σταυρωνόμαστε στον σταυρό του μαρτυρίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ