29.9.2012 12:18

Η κρίση ανοίγει λαϊκές. Εδώ;

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

 
Σε ανούσιο πυροτέχνημα τείνει να μετατραπεί η φωτοβολίδα για ίδρυση λαϊκής αγοράς στο νησί μας από τη δημοτική αρχή, αφού ούτε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται ως θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Άγνωστο για ποιους λόγους, αν και δίνονται διαρκώς διαβεβαιώσεις ότι έχει εξεταστεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο και εντοπίστηκαν ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μην πληγεί από τη λειτουργία της η αγορά της Χίου, το θέμα παραπέμπεται από εποχή σε εποχή κι όλα πια κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.
Την ώρα όμως που η χρησιμότητα της στον τόπο μας αμφισβητείται, την απάντηση δίνει όλη η υπόλοιπη Ελλάδα. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, με την εξάλειψη των μεσαζόντων να είναι πρώτο μέλημα, τον τελευταίο μήνα, μόνο σε Δήμους της Αττικής ξεκίνησαν τη λειτουργία τους άλλες 12 λαϊκές, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι Δήμοι Νέων Μουδανιών, Ανδραβίδας, Ιεράπετρας, Πρέβεζας, Άργους και Μονεμβασιάς.
 
Το Διάταγμα
Κι αν ψάχνονται στο Δήμο για να δουν τι συμβαίνει και τι προβλέπεται, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο Προεδρικό Διάταγμα 58/2005 ΦΕΚ 87/Α/8.4.2005, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς και την αδειοδότηση των ενδιαφερομένων. Περιγραφικά μόνο να τονίσουμε ότι στις λαϊκές αγορές μπορούν να πωλούνται προϊόντα όπως: άνθη, μαναβική, λευκά είδη, πλαστικά προϊόντα, ψιλικά, εκκλησιαστικά προϊόντα, λαχανικά, νωπά προϊόντα, φυτά, φρούτα, ρουχισμός και άλλα πολλά που περιγράφονται αναλυτικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ