25.6.2012 11:07

Η καθυστερημένη επιχείρηση της γαλάζιας σημαίας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΣΤΟΥΣ 15.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΧΙΟΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ»

Δυο καλοκαίρια χρειάστηκε να περάσουν για να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου οι ομολογουμένως πεντακάθαρες παραλίες του νησιού να αποκτήσουν την γαλάζια σημαία του ΕΟΤ.
Μέσα από την προσωπική του σελίδα, όπως συνηθίζει ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, υποστηρίζει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου παραλίες όπως αυτές της Κώμης, της Αγίας Φωτιάς και του Εμπορειού να αποκτήσουν γαλάζια σημαία του ΕΟΤ και παράλληλα όλες εκείνες τις υποδομές που απαιτούνται ώστε να είναι απόλυτα προσιτές στους λουόμενους και τους επισκέπτες.
Ο κ. Στεφάνου υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία σε πρώτη φάση θα κοστίσει περίπου 15.000 ευρώ, ενώ την πίστωση αυτή θα ζητήσει να την εγκρίνει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιδήμαρχος, η διαδικασία για την λήψη γαλάζιας σημαίας προϋποθέτει μια σειρά από υποδομές που σήμερα δεν υπάρχουν στις παραλίες του νησιού όπως πρόσβαση για άτομα με ειδικές ικανότητες, λουτήρες, καμπίνες για αλλαγή ρούχων, ειδικό πύργο για ναυαγοσώστη και άλλες ακόμη παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τους λουόμενους. Παράλληλα, είναι δεδομένο ότι θα απαιτηθεί και ειδική ανάλυση των νερών των παραλιών προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν φέρουν οργανισμούς που ενέχουν κινδύνους για τους λουόμενους.
Καθυστερημένη πρωτοβουλία
Η πρωτοβουλία του αντιδημάρχου, αν και απόλυτα θετική και αναγκαία, έρχεται με αρκετή καθυστέρηση δεδομένου και του μικρού κόστους που συνοδεύει τις παραπάνω παρεμβάσεις. Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι επισκέψιμες χάρη στις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν συνήθως οι ιδιώτες που διατηρούν χώρους εστίασης και αναψυχής σε αυτές, με μεγαλύτερο πρόβλημα εκείνο του Καρφά όπου οι κραυγαλέες ελλείψεις σε υποδομές και το υποβαθμισμένο περιβάλλον του χώρου δημιουργούν απαράδεκτες εικόνες για τόπο που επιδιώκει την τουριστική του ανάταση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ