29.11.2023 8:26

"Η κατάσταση στην υγεία στη Χίο είναι πλέον επικίνδυνη"

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Χίου διοργανώνει αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο της Χίου συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Αναλυτικά ο ΣΕΣΝΟΧ αναφέρει:

Το ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ στηρίζει την 48ωρη κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και καλεί  όλους τους φορείς και  το λαό της Χίου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 30-11 στις 11:30πμ, στην Πλατεία Βουνακίου .

 

Απαιτούμε: Την άμεση στελέχωση με γρήγορες διαδικασίες του νοσοκομείου της Χίου και όλων των μονάδων υγείας στο νησί με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού με άμεση καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016-17.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ και αύξηση του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες
  •  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
  •  Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών)
  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση και τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ (όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση της ΝΔ) ή σε παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών (όπως μετέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο της Σαντορίνης)

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί παραμένουν κενές δεκάδες οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ «ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης σε βάρος των ψυχικά ασθενών, των εξαρτημένων και των εργαζομένων.

  1. Νοσοκομεία – Επιχειρήσεις με ασθενείς – πελάτες και εργαζόμενους με πετσοκομμένα δικαιώματα
  2. Συνεχίζεται και εντείνεται η κυβερνητική πολιτική για επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στο σύνολο του τομέα της Υγείας – Πρόνοιας – Ασφάλισης, επιταχύνοντας τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ.
  3. Τελευταίο παράδειγμα στο νοσοκομείο της Χίου η  ανάθεση των υπηρεσιών διάγνωσης του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου  του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος   σε ιατρική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα, γεγονός που  σηματοδοτεί την παραπέρα υποβάθμιση, αφού το ακτινολογικό τμήμα ωθείται σταδιακά να βάλει «λουκέτο» σε μια σειρά από καίριες λειτουργίες του, που είναι σημαντικές για την πρόληψη, τη διάγνωση  και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της ζωής του χιώτικου λαού.

Ταυτόχρονα, το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι., αφού διατηρεί τις μνημονιακές περικοπές στους μισθούς μας και την κατάργηση του 13ου – 14ου μισθού ενώ οι αυξήσεις – κοροϊδία που περιλαμβάνει ΔΕΝ αρκούν να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες από την ακρίβεια και τη φοροληστεία. Προβλέπει δε, νέα αύξηση της φοροληστείας – το 2024 θα πληρώσουμε 6,2 δις περισσότερους – ενώ προσθέτει νέες φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και επιδοτήσεις 8,5 δις ευρώ. Επιβεβαιώνεται έτσι, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης,  χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι. 

  1. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ