17.6.2012 14:12

Η... κατάρα του "Νήσος Χίος"!

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

 
Από χθες το πλοίο αφου προσέκρουσε σε προβλήτα, ρυμουλκήθηκε και συγκρούστηκε με το Highspeed που πήγε να παραλάβει τους επιβάτες του... παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σύρου. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.
Συγκεκριμένα, το πλοίο όπως διαπιστώθηκε από ιδιώτες δύτες έχει υποστεί ρήγμα ύψους 1,5 μέτρου και μήκους ενός μέτρου.
Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το μεσημέρι στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Τήνου, χτύπησε με τη πρύμνη στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή από την πρόσκρουση, προκλήθηκε μικρή και ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο διαμερίσματα του πλοίου, καθώς και παύση λειτουργίας της αριστερής κύριας μηχανής λόγω ζημιάς.
Το πλοίο με τους 1.183 επιβάτες οδηγήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού στο λιμάνι της Σύρου, όπου του απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς, ενώ με μέριμνα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και προσωπικού των ναυπηγείων από το «Νεώριο» πραγματοποιείται από χθες απάντληση υδάτων με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Στη διάρκεια της επιχείρησης απάντλησης των υδάτων, ένα στέλεχος της Πυροσβεστικής έπεσε στον χώρο του μηχανοστασίου του πλοίου, από ύψος 2,5 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα, το ταχύπλοο «Highspeed- 5» που έφθασε στο λιμάνι της Σύρουαπό τη Μύκονο, προκειμένου να παραλάβει 475 επιβάτες του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Χίος» για να τους μεταφέρει στην Τήνο, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και προσέκρουσε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.
Μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων, το «Highspeed- 5» διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο του απαγορεύθηκε ο απόπλους στη διάρκεια της νύχτας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη και έφθαναν κατά τόπους, τα 8 με 9 μποφόρ.
Οι επιβάτες, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής και σήμερα προωθήθηκαν στον προορισμό τους, με το επιβατηγό οχηματαγωγό "Νήσος Μύκονος".
Οι υπόλοιποι 710 επιβάτες του «Νήσος Χίος» για τον Πειραιά, προωθήθηκαν χθες το απόγευμα στον προορισμό τους με το «Highspeed- 4».
NEWSIT.GR

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ