25.4.2014 11:35

Η καινοτομία θα φέρει την ανάπτυξη

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Φ.Ο.Β, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Στην ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας και όχι μέσω της από κοινού θεσμοθέτησης οργάνου ως φορέα παραγωγής έργου, επικεντρώθηκε στην ομιλία του με θέμα “Έρευνα και καινοτομία, η ελπίδα στο μέλλον”, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών συμπατριώτης μας καθηγητής Σταύρος Κουμπιάς.
Όμιλος
Η εκδήλωση στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Φ.Ο.Β., αποτέλεσε την αρχή μιας συνεργασίας των δύο πλευρών που έχει στόχο τη δημιουργία Ομίλου Ενημέρωσης και Προβληματισμού σε ένα φυσικό και διαδικτυακό χώρο, ανοικτό στις νέες ιδέες και εξελίξεις, ενός περιβάλλοντος  διαρκώς  μεταβαλλόμενου σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
«Μέσα από την επαφή μας με την άλλη Ελλάδα που καινοτομεί και πρωτοπορεί και μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, ευελπιστούμε ότι ο Όμιλο αυτός θα διευκολύνει τις επιλογές μας ως πολιτών στον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε», τόνισε στην εισαγωγή του ως οικοδεσπότης ο πρόεδρος του Φ.Ο.Β Πολύδωρος Στείρος.
Οι τομείς
Ο Στ. Κουμπιάς, αφού αναφέρθηκε πρώτα στις ανάγκες των Πανεπιστημίων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η σύμπτυξη και συγχώνευση ορισμένων τμημάτων, παρουσίασε τομείς δράσης και συνεργασίας του Πανεπιστημίου που προσφέρουν αναπτυξιακό έργο στην πόλη των Πατρών, με επίκεντρο τον Πανεπιστημιακό φορέα συμβούλων της περιφέρειας.
Οι κυριότεροι μεταξύ  πολλών άλλων είναι το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών που αποτελείται από μικροεταιρείες, η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατών και Σχηματισμών με την ονομασία Coralia και το έργο Seatrac, αυτόνομης πρόσβασης αναπήρων στη θάλασσα.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με διάλογο ακροατηρίου και εισηγητή.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ