14.10.2016 10:46

Η Χιώτικη φιλοξενία θα τους μείνει αξέχαστη

ΣΤΟ 11Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 19 ΞΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Συνεχίζοντας την παράδοση της επιτυχημένης συμμετοχής αλλά και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, το 11ο Δημοτικό Σχολείο φιλοξένησε την προηγούμενη εβδομάδα  19 συνολικά εκπαιδευτικούς από το Βέλγιο,  την Ισπανία, τη Φιλανδία, την Ιρλανδία και τη Ρουμανία, στα πλαίσια του Erasmus+. « Είναι η τρίτη φορά που το σχολείο μας συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και είμαι ευτυχής που οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν με τις ομορφιές του νησιού μας», ανέφερε στον «π» ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Μάρκος Σκούφαλος.

«Το πλοίο της Ειρήνης» και η μασκότ Jan

Η πρώτη ημέρα της παραμονής των 19 εκπαιδευτικών στη Χίο ήταν αφιερωμένη σε δρώμενα σχετικά με τον ερχομό τους και τα παιδιά της Β΄ τάξης παρουσίασαν το έργο « Το πλοίο της Ειρήνης», το οποίο περιείχε χορούς, τραγούδια και έθιμα από τις χώρες των φιλοξενούμενων εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα μαθητές της έκτης δημοτικού τραγούδησαν το τραγούδι, της μασκότ του προγράμματος,  του Jan,  που αναφέρεται στη συναδέλφωση των νέων μέσα από την τέχνη σε στίχους και μουσική των παιδιών και των εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία. « Οι φιλοξενούμενοί μας συνομίλησαν με τους μαθητές του σχολείου, περιηγήθηκαν στις τάξεις γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα. Το Σάββατο τους ξεναγήσαμε στα χωριά της νότιας Χίου ενώ η Κυριακή  ήταν αφιερωμένη στην Αμανή με την οποία εντυπωσιάστηκαν. Επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο Αγίου Γάλακτος, το οινοποιείο του Αριούσιου στον Εγρηγόρο, τη Βολισσό», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος.

Χαρακτηριστική των άριστων εντυπώσεων  από τη φιλοξενία στο νησί μας, είναι  η δήλωση της συντονίστριας του Προγράμματος για όλα τα σχολεία από το Βέλγιο Greet Snoecx. «Αν μου έλεγαν να γράψω το όνομα της Χίου στα Αγγλικά , θα ξεκινούσα όχι από το C, αλλά από το Η(έιτς), γιατί από αυτό αρχίζουν οι λέξεις hospitality, (Φιλοξενία)Heart,(καρδιά εννοώντας την καλοσύνη που συνάντησαν) heroes (τους δασκάλους τους σχολείου) history (την Ιστορία του νησιού).»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ