27.8.2012 21:23

Η Χίος υποκλίνεται

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα προσέφεραν στο νησί, τη μιάμιση εβδομάδα παραμονής τους, είπαν πριν από λίγα λεπτά στο λιμάνι του νησιού οι εθελοντές της ομάδας «Ι» στους πυροσβέστες που έσπευσαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά του προηγούμενου Σαββάτου που επί έξι συνεχόμενες ημέρες κατέκαψε το 1/3 της Χίου.
Λόγια ευγνωμοσύνης και η υπόσχεση ότι θα ξαναβρεθούν σε μία Χίο που δεν θα θυμίζει τον εφιάλτη της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν η μοναδική ευχή για το ταξίδι της επιστροφής.
Οι άνθρωποι που μαζί με τους Χιώτες πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν τη μάχη με αυταπάρνηση και ηρωισμό απέναντι στο πύρινο μέτωπο, σήμερα αποχωρούν από το νησί.
Άνθρωποι που με ένα μπισκότο και λίγο νερό, κοιμώμενοι άλλοι σε παραλίες και άλλοι κατάχαμα στο δρόμο, έδωσαν τη δική τους μάχη σαν να πρόκειται για δικές τους περιουσίες, σήμερα το βράδυ έφυγαν με την ικανοποίηση ότι κάτω από αντίξοες συνθήκες επιτέλεσαν το καθήκον τους.
Η Χίος υποκλίνεται…
 
ΦΩΤΟ: Κ. ΚΟΥΡΓΙΑΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ