27.1.2022 11:55

Η Χίος συμπαραστάθηκε στα διωκόμενα παιδιά της (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενωμένοι θα φθάσουμε στην τελική δικαίωση, δήλωσαν στην κάμερα του "π" αιρετοί και κάτοικοι, τη στιγμή που η πολιτεία έχει στο απυρόβλητο τους χουλιγκάνους των ΜΑΤ

Σαν μία γροθιά εμφανίστηκαν το πρωί δεκάδες Χιώτες έξω από το Πρωτοδικείο Χίου με στόχο να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους, στους 37 συμπολίτες που κατηγορούνται για πρόκληση επεισοδίων στο ξενοδοχείο «Ερύθα» τον Φλεβάρη του 2020.

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ομάδας «ΔΙΑΣ» φρουρούσαν το Δικαστήριο, υπό τον φόβο εντάσεων, πέφτοντας όμως και πάλι εκτός προβλέψεων, αφού η ειρηνική παρουσία δεκάδων κατοίκων έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να δικάσουν μέλη της χιακής κοινωνίας, αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο τους χουλιγκάνους των ΜΑΤ που έσπασαν, κατέστρεψαν, έδειραν και έβρισαν τους Χιώτες αποχωρώντας, αποκαλώντας τους… «τουρκόσπουρους» και «π@@@ας γιοι».

Δίπλα στους 37 Χιώτες, βρέθηκαν αιρετοί και κάτοικοι του νησιού με πρώτο τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους για τα αντίστοιχα επεισόδια με τα ΜΑΤ στη γειτονική Λέσβο.

Τελικά η δίκη, λόγω απουσίας κατηγορουμένων αλλά και μαρτύρων υπεράσπισης, έλαβε αναβολή για τις 3 Νοεμβρίου 2022, με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, να ζητά το αυτονόητο, δηλαδή να ξεκινήσει και η αντίστοιχη δίκη των τραμπούκων των ΜΑΤ, που έδρασαν σαν κοινοί παραβατικοί κατά το διάστημα της παρουσίας τους στο νησί τον Φλεβάρη του 2020.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ