7.2.2013 13:25

Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου

Οι φωτογραφίες από τη δωρεάν διανομή τροφίμων στο κέντρο της Αθήνας χθες και τον συνωστισμό που προκλήθηκε έγιναν θέμα στα media σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βρετανική Guardian έβαλε ως φωτογραφία της ημέρας στον ιστότοπό της την εικόνα που δείχνει υψωμένα χέρια να προσπαθούν να πιάσουν μία σακούλα πορτοκάλια.

Το πρακτορείο Russia Today σήμερα φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ από τα όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να πάρει δωρεάν τρόφιμα.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της  σκωτσέζικης εφημερίδας «The Scotsman» που επίσης φιλοξενεί το σχετικό θέμα: Ασχημες εικόνες στην Αθήνα της λιτότητας!

Και η βρετανική Daily Mail φιλοξενεί πλούσιο φωτορεπορτάζ με τίτλο: «Ελληνικός καβγάς για το φαϊ!» όπου αναφέρεται ότι το επίπεδο ζωής στη χώρα μας έχει πέσει δραματικά λόγω της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα φιλοξενεί και πολλά σχόλια αναγνωστών στα οποία πολλοί Βρετανοί διατυπώνουν την αγωνία τους μήπως στο μέλλον ζήσει και η χώρα τους παρόμοιες καταστάσεις!

http://www.protothema.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ