1.3.2016 17:48

Η ευαισθησία του Λάμπρου

Μια οικογένεια Σύριων προσφύγων ήταν την Κυριακή κοντά στο περίπτερο του Λάμπρου του Φιλιππάκη, στην πλατεία Βουνακίου. Το  δυό – τριών  χρονών παιδάκι τους έκλαιγε και κάτι έδειχνε στο περίπτερο. Οι γονείς κάτι του έλεγαν και έφευγαν.

Ο Λάμπρος τους πλησίασε και του έδωσε ένα γλειφιτζούρι, αλλά το μικρό εξακολουθούσε να κλαίει και να δείχνει κάτι άλλο. Ο πατέρας, που το είχε στην αγκαλιά,  τον ευχαρίστησε και απομακρύνθηκε. Ο Λάμπρος δεν μπορούσε να ησυχάσει. Σιγοστάθηκε, κοίταξε καλύτερα τι έδειχνε το παιδί, πήρε ένα κρουασάν, το άνοιξε και άρχισε να το  ταΐζει μπουκιά-μπουκιά. Αυτό ήταν. Ο μικρός σταμάτησε το κλάμα και άρχισε να απολαμβάνει αυτό που ήθελε. Ο πατέρας  δάκρυσε και του ευχήθηκε ο Θεός να ανταποδώσει το καλό που έκανε στο παιδί του.

«Έ, δεν έκανα και τίποτα, άνθρωποι είμαστε», απάντησε αυτός. Ο Λάμπρος είναι ένας από τους πολλούς Χιώτες ήρωες της καθημερινότητας που δείχνουν την ανθρωπιά τους και τιμούν το νησί μας με τη συμπεριφορά τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ