15.1.2016 13:53

Η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον μας επιτρέπει να κατεβάσουμε χιλιάδες πίνακες

Δεν υπάρχει πιο άμεσος τρόπος να βιώσει κανείς ένα έργο τέχνης, όπως έναν πίνακα, από το να το έχει μπροστά του, παρατηρώντας κάθε πινελιά, κάθε ίχνος που έχει αφήσει ο δημιουργός του με το πινέλο και τα χρώματα στον καμβά. Ιδίως όταν πρόκειται για τους δασκάλους της ζωγραφικής, όπως ο Ρέμπραντ, ο Ρενουάρ, ο Βαν Γκογκ ή ο Βερμέερ.  

 

Η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον, όμως, πηγαίνει την παραπάνω ιδέα ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, διαθέτοντας για κατέβασμα 45.000 πίνακες της συλλογής της, φιλοτεχνημένους από ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ζωγραφικής, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, και σε απίστευτη ανάλυση, που φτάνει τα 4Κ.  

Κοντύτερα, δηλαδή, απ' όσο θα μπορούσαμε να τους δούμε ποτέ, ακόμα κι αν επισκεπτόμασταν την Εθνική ΠΙνακοθήκη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε αυτοπροσωπογραφίες, τοπία και πορτρέτα των Ολλανδών και Γάλλων μάστερς των τελευταίων 500 ετών, μεταξύ πολλών άλλων έργων.  

Για να δείτε τη συλλογή, αρκεί ένα κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο. Εάν δεν επιθυμείτε να δείτε ολόκληρη τη συλλογή, αλλά να φυλλομετρήσετε και να κατεβάσετε τα πιο δημοφιλή έργα της συλλογής, τα οποία φυσικά υπόκεινται σε άδειες χρήσης και δεν προσφέρονται για εμπορική χρήση, αρκεί να πατήσετε εδώΕιδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ