9.10.2013 0:04

Η ΕΣΑμεΑ για την αναπηρική σύνταξη

"Παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης στους εγκλωβισμένους στα ΚΕΠΑ και μετά την 31η Οκτώβρη" ζητεί η ΕΣΑμεΑ, με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
 
Συγκεκριμένα, με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας η ΕΣΑμεΑ ζητεί παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.
 
Ζητεί, επιπλέον, διάταξη με την οποία θα αναφέρεται ότι «στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας, παρατείνεται έως το χρόνο έκδοσης της Γνωμάτευσης Αναπηρίας, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, όπως και στις περιπτώσεις λήξης του δικαιώματος χορήγησης πάσης φύσεως αναπηρικών επιδομάτων (προνοιακών, εξωϊδρυματικού, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.).
 
Η διάταξη αφορά αλλαγή και τροποποίηση επί του άρθρου 66 του νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α΄/18.4.2013) με το οποίο ρυθμίζεται η παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
 
Μάλιστα, στη συζήτηση επί του νόμου στην Βουλή εν αναμονή της ψήφισής του, η ΕΣΑμεΑ είχε επισημάνει ότι οι τελικές ρυθμίσεις του άρθρου 66 ήταν ημιτελείς. Είχε επισημάνει ότι την 31η Οκτωβρίου θα υπήρχε η ίδια κατάσταση, με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να περιμένουν στις λίστες.
 
Τώρα, λίγες ημέρες πριν 31η Οκτωβρίου είμαστε ακριβώς σε αυτή τη θέση και χρειάζεται άμεση και γρήγορη λύση!».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ