5.8.2016 10:54

Η επιστροφή του… βοτσαλωτού

ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΤΣΑΛΩΤΟΥ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΚΟΡΑΗΣ»

Μία ιστορική αδικία, αυτή της καταστροφής τμήματος του βοτσαλωτού που αφαιρέθηκε  πριν 4 χρόνια πίσω από το άγαλμα του Αδ. Κοραή, έρχεται να αποκαταστήσει το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης με την πολύτιμη συμβολή της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Φροντιστής του έργου είναι η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων , που έλαβε και την πρωτοβουλία να συμβάλλει στην αντικατάσταση του.  «Συζητούσαμε καιρό για αυτή την αντικατάσταση αλλά δεν μπορούσαμε να την πραγματοποιήσουμε καθώς δεν βρίσκαμε το σχέδιο του βότσαλου» τόνισε ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Κοραή, Κ. Μερούσης, και συνέχισε λέγοντας «εντελώς τυχαία μέσω μια φωτογραφίας του Ι. Λοίζου βρήκαμε πως ήταν το σχέδιο πριν πολλά χρόνια και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενέργειες του Περιφερειάρχη Στ. Κάρματζη, αποκαταστάθηκαν τα δάκτυλα από το άγαλμα του Κοραή, τα οποία είχαν καταστρέψει κάποιοι ανιστόρητοι και ανεγκέφαλοι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ