5.6.2014 7:28

Η ενοποίηση... μόλις άρχισε

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Να μη βγει από την καθημερινή ατζέντα συζήτησης το θέμα της υποβάθμισης των σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς ζητά από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς του νησιού ο Σύλλογος τους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η πρόκληση που ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει μπροστά του δεν είναι άλλος, παρά η προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερες συγχωνεύσεις σε κάθε σχολική μονάδα. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: 

"Η επιχειρούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγχωνεύσει σχολεία, να συμπτύξει τάξεις και να υποβαθμίσει την οργανικότητα σχολείων και νηπιαγωγείων δείχνει τη μακροπρόθεσμη στόχευσή της να προωθήσει τις μεγάλες οργανικές σχολικές μονάδες και να ενοποιήσει τα νηπιαγωγεία σε παιδικά κέντρα. Η σταδιακή τακτική της δεν θα πρέπει να καλλιεργεί αυταπάτες και αποπροσανατολισμούς ότι το δικό μας σχολείο ή νηπιαγωγείο δεν θα είναι μέσα στα σχέδιά της. Οι ευρωπαϊκοί νόμοι που έχει ψηφίσει καθώς και οι κατευθύνσεις των εκθέσεων του ΟΟΣΑ 2008 και 2011 δείχνουν ότι ετοιμάζουν το νέο σχολείο της ελεύθερης αγοράς. Σήμερα, υποβαθμίζονται τα σχολεία σε δυο σημαντικές κωμοπόλεις της νότιας Χίου (όπως και στη Μυτιλήνη τα σχολεία γύρω από την Καλονή και στη Σάμο τα σχολεία γύρω από το Κοκάρι).

Αύριο, με βάση την αναλογία 25 μαθητές ανά δάσκαλο και αντίστοιχα στα Νηπιαγωγεία, θα βάλουν στην προκρούστεια κλίνη το σύνολο των σχολείων και Νηπιαγωγείων της Χίου και βέβαια όλης της χώρας.

Σήμερα, χάνονται 2 οργανικές θέσεις, αύριο θα χαθούν δεκάδες οργανικές θέσεις δασκάλων και Νηπιαγωγών, αν αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις με παθητικότητα. Το ΔΣ πρωτοστάτησε στις Λαϊκές Συνελεύσεις της Καλλιμασιάς και των Νενήτων, στην ανάδειξη των αιτιών της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ, στην ανάπτυξη της ενότητας των κατοίκων πάνω στο αίτημα: «Αναβάθμιση των σχολείων και Νηπιαγωγείων του νησιού – Να μη περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ». Στα πλαίσια αυτά έγινε προσπάθεια συντονισμού των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας με τους Συλλόγους της Σάμου και της Λέσβου.

Το ΔΣ καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να ενημερώσει τους γονείς των μαθητών για τις συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, γιατί η ενημέρωση και ενεργοποίηση των γονέων στο πλευρό μας αποτελεί την ασπίδα υπεράσπισης του σχολείου και νηπιαγωγείου.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο ή νηπιαγωγείο, να μην υποβαθμιστεί η οργανικότητά τους. Το σχολείο πρέπει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών μας στη μόρφωση, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα και σχέδια".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ