20.5.2016 14:30

Η Ε.Μ.Χ. εξορμά σε Ιαπωνία, Η.Π.Α. και Ν. Κορέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ SOPEXA ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην προώθηση της μαστίχας στο εξωτερικό προχωρούν συντονισμένα στην Ε.Μ.Χ., παραδίδοντας αυτό το μεγαλεπήβολο έργο σε μια εταιρεία γνωστή στο χώρο.

Η Sopexa Ελλάδας θα αναλάβει την υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος “European PDO products, Precious Drops” για λογαριασμό της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) έπειτα από ανοιχτό διαγωνισμό.Το εν λόγω Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι τριετές κι έχει συνολικό Προϋπολογισμό 1.488.750€ για δράσεις στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Ν.Κορέα.  Οι δράσεις περιλαμβάνουν  μία σειρά ενεργειών ενημέρωσης, προώθησης και διαφήμισης της μαστίχας, του μαστιχέλαιου και της τσίχλας Χίου προσαρμοσμένες στις τρεις διαφορετικές αγορές.

Το πλάνο

Η στρατηγική του Προγράμματος θα βασιστεί στο σχεδιασμό και την εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης καμπάνιας marketing για την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της μοναδικότητας των 3 ελληνικών ΠΟΠ προϊόντων. Έχει σχεδιαστεί μία δυναμική εκστρατεία που περιλαμβάνει δράσεις διαφήμισης, δειγματοδιανομών, social media, δημοσίων σχέσεων, συμμετοχής σε εκθέσεις, δημοσιογραφικών ταξιδιών στη Χίο καθώς και BtB εκδηλώσεων και συναντήσεων. Η καμπάνια θα αξιοποιεί τις κυρίαρχες σύγχρονες τάσεις στις 3 αγορές για έναν πιο υγιεινό και φυσικό τρόπο ζωής και σ’ αυτό το πλαίσιο θα γίνει προσέγγιση των ισχυρών παραφαρμακευτικών δικτύων. Με αυτό το νέο άνοιγμα καθώς και με όλες τις προαναφερθείσες στοχευμένες ενέργειες, η ΕΜΧ αποσκοπεί στην ισχυροποίηση της παρουσίας της στις αγορές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ν.Κορέας. 

Υψηλοί στόχοι

Η Διευθύντρια της Sopexa Βίκυ Κωστοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με ένα από τα πιο πολύτιμα εξαγωγικά ελληνικά προϊόντα, με υψηλές προοπτικές καθιέρωσης στις αγορές του εξωτερικού και υπογράμμισε πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος της τριετίας, τα 3 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα θα έχουν κατακτήσει τις αγορές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Τούμπος δήλωσε στον "π" : "Πλέον προχωράμε μπροστά, γινόμαστε εμπορικά περισσότερο επιθετικοί, και βάζουμε στρατηγικούς στόχους, για τη μαστίχα στην φαρμακευτική σε αγορές με υψηλά κατά κεφαλήν εισοδήματα".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ