27.2.2013 17:11

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Tην υπόσχεση ότι το διάστημα των 30 ημερών που μεσολαβεί θα γίνουν προσπάθειες από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος από ευρωπαϊκούς πόρους, απέσπασαν την περασμένη Τρίτη οι  εκπρόσωποι  των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι από  τους Υπουργούς Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλο και τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και Σ. Δανιηλίδη.

Συνεχίζοντας τις επαφές τους σήμερα οι εκπρόσωποι Χίου, Λέσβου και Λήμνου θα συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λέσβο με το σύμβουλο του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέμο, στα πλαίσια των ενημερωτικών σεμιναρίων για την επικείμενη εφαρμογή του προγράμματος «Κατ’ Οίκον φροντίδα» από το ΙΚΑ.
 

Άσκηση πιέσεων

Η γνωστή παροιμία «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» γίνεται απόλυτη πράξη στην περίπτωση των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι τις επόμενες 30 ημέρες που απομένουν για τη λήξη του προγράμματος είναι αποφασισμένοι να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις, για να καταφέρουν να παραμείνουν στις θέσεις τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Άλλα προγράμματα

Στην τελευταία επαφή αρχικά οι δύο υπουργοί ήταν κάθετα αντίθετοι για τη συνέχιση του προγράμματος με την υπάρχουσα μορφή, υποστηρίζοντας ότι για να συνεχιστεί το πρόγραμμα είναι μονόδρομος η δημιουργία  «Κοινωνικών Συνεταιρισμών». Στο τέλος φάνηκαν να δείχνουν κάποια πρόθεση επανεξέτασης του πλάνου διεκδίκησης νέας  χρηματοδότησης του προγράμματος  από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Όπως εξήγησαν στους εκπροσώπους, ο λόγος για τον οποίο καταφεύγουν στη λύση των κοινωνικών συνεταιρισμών είναι το γεγονός ότι το 2011, όταν είχαν προσπαθήσει να εντάξουν το Βοήθεια στο Σπίτι σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η απάντηση της Ε.Ε. ήταν αρνητική.                             

«Με τις υπάρχουσες συνθήκες το πρόγραμμα  είναι πιο απαραίτητο από ποτέ άλλοτε να συνεχιστεί, αφού δίνει εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ προσφέρει υπηρεσίες σε κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ, Μ. Κοντούδης, που θα παραστεί στη σημερινή διαδικασία με κλιμάκιο εκπροσώπων των εργαζομένων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ