5.7.2016 15:14

Η Ελλάδα ενδέχεται να χάσει το 10% των Ρώσων μετά το "άνοιγμα" της Τουρκίας

Mετά την απόφαση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να άρει την απαγόρευση πώλησης ταξιδίων στην Τουρκία, οι ειδικοί του κλάδου προβλέπουν μείωση της ζήτησης των Ρώσων για Ελλάδα.

Εκτιμούν δηλάδη ότι οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ που έχουν ποντάρει στην Ελλάδα από νωρίς μέσα στη χρονιά, θα καταγράψουν από εδώ και πέρα απώλειες.

Μόνο κατά τις 2 πρώτες ημέρες του Ιουλίου, ο όγκος των πωλήσεων παρουσίασε μείωση της τάξης του 30%, σύμφωνα με τον διευθύνοντα συμβουλο του τουρ οπερέιτορ Ambotis, Vitaly Stamatov. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Stamatov στο ρωσικό πόρταλ TourDom, η κατάσταση επέστρεψε στα κανονικά επίπεδα τη Δευτέρα, και τα νούμερα επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδα. Μέχρι και χθες, είπε, οι πωλήσεις σημείωναν ακόμα και μικρή αύξηση.

Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι Ρώσοι θα τηρήσουν στάση αναμονής στην επιλογή προορισμού. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει μετακίνηση τουριστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, όμως δεν θα είναι μαζική καθώς πολλοί έχουν ήδη προγραμματίσει τις διακοπές τους», εξηγεί ο κ. Stamatov.

Εν τω μεταξύ, πριν την άρση της απαγόρευσης στα οργανωμένα ταξίδια των Ρώσων στην Τουρκία, οι ειδικοί προέβλεπαν αύξηση στον αριθμό των τουριστών στην Ελλάδα, της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι. Η εκτίμηση αυτή βασιζόταν στα στατιστικά δεδομένα αφίξεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά την περίοδο από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2016. Βάσει αυτών, τον Απρίλιο την Κρήτη επισκέφθηκαν 132% περισσότεροι Ρώσοι από τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ενώ η αύξηση αυτή το Μάιο κυμάνθηκε στο +92% και τον Ιούνιο στο +16%.

Σήμερα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Mouzenidis Travel, Αλέξανδρο Τσαντεκίδη, η μείωση στον αριθμό των τουριστών σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις των τουρ οπερέιτορ για την υπόλοιπη σεζόν θα κυμανθεί στο 10%.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ