6.2.2015 10:39

Η δράση δημιουργεί επιπλέον απαιτήσεις

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Φιλαρμονική του Δήμου θα αποκτήσει τη δική της στέγη ώστε να φιλοξενήσει τη διαρκώς αυξανόμενη δράση της αναζητά το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

Το γεγονός ότι ο αριθμός των μελών της αλλά κι όσων παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθιστούν πλέον απαγορευτική τη συνέχιση των μαθημάτων αλλά και των προβών στο υπόγειο του δημοτικού μεγάρου.

Μικρή συνδρομή

Σε αυτά τα πλαίσια άνοιξε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και η συζήτηση ώστε η Φιλαρμονική να αποκτήσει τα δικά της έσοδα, που αφενός θα ενισχύσουν έστω και συμβολικά τους πρωτεργάτες της λειτουργίας της, αφετέρου θα της διασφαλίσουν μερική κάλυψη των αναγκών της.

«Μία καταβολή ποσού 5 ευρώ για κάθε εγγραφή, όπως ακριβώς γίνεται και στο ΚΑΠΗ, νομίζω ότι είναι ένα εφικτό ποσό για τον καθένα», είπε αναφερόμενος στο θέμα ο Π. Καμπούρης.

Αναζητούν χώρο

Την ίδια ώρα στην έλλειψη δημοτικών κτιρίων ικανών να στεγάσουν τη δράση της Φιλαρμονικής, κολλάει το ζήτημα της μεταστέγασής της. Τα δύο καταλληλότερα δημοτικά ακίνητα δηλαδή αυτό της Λάδης αλλά και το πρώην Δημαρχείο Αγίου Μηνά στον κόμβο των Θυμιανών ήδη έχουν δεσμευτεί από άλλες δημοτικές υπηρεσίες κι έτσι οι πρόβες της δημοτικής μπάντας συνεχίζουν να γίνονται στο υπόγειο του Δημαρχείου.

Πιθανή λύση στο συγκεκριμένο αδιέξοδο πιθανά να δώσει η προγραμματιζόμενη μετεγκατάσταση των κεντρικών υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου από το Δημοτικό Στάδιο που βρίσκονται σήμερα σε κεντρικό κτίριο εντός των ορίων της πόλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ