8.6.2016 15:15

«Η δημοτική αρχή Βουρνού βρίσκεται σε σύγχυση και αμηχανία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΒΙ.ΑΛ.

Ολομέτωπη επίθεση στη δημοτική αρχή Βουρνού, κατηγορώντας την για σύγχυση και αμηχανία στο θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του Π. Λαμπρινούδη.

Η μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου για την αγορά του πρώην εργοστασίου, εντοπίζει προσπάθεια της πλειοψηφίας να εμπλέξει τον συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Ξεκαθαρίζουμε και παράλληλα ενημερώνουμε για πράγματα ήδη γνωστά: Η προηγούμενη Δημοτική αρχή υπέγραψε χρησιδάνειο με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου της  ΒΙΑΛ με μελλοντικό στόχο την αγορά του , ξεκάθαρα για την λειτουργία της ανακύκλωσης. Εξάλλου το 2012 δεν ήταν οξυμένο  το προσφυγικό ζήτημα. Μελλοντικός στόχος ήταν η εξαγορά του οικοπέδου με χρήματα της Eυρωπαϊκής Eνωσης δεδομένου ότι θα μπορούσε στον συγκεκριμένο χώρο να λειτουργήσει και η μηχανική διαλογή απορριμμάτων.

 Όταν ο κ. Βουρνούς  και η Δημοτική αρχή   αποφάσισαν να παραχωρήσουν την ΒΙΑΛ για την  δημιουργία hot spot ο συγκεκριμένος χώρος από το   2012-2013 λειτουργούσε ήδη  ως σταθμός ανακύκλωσης», αναφέρει ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι: «οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα συναινέσουν στη σύναψη δανείων για την αγορά της ΒΙ.ΑΛ. πόσο μάλλον με ενέχυρο τις καταθέσεις του Δήμου για την εξαγορά της».

«Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι είναι υποχρέωση του Κράτους και της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις πιστώσεις αυτές. Ο Χιώτης φορολογούμενος πολίτης δεν θα πληρώσει για μία ακόμη φορά την αδυναμία  του κράτους να αναλάβει τις ευθύνες του», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ