5.9.2013 11:49

Η διαθεσιμότητα πλήττει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Για αποδόμηση της λειτουργίας των Δημοσίων Πανεσπιστημίων και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητά τους, κάνει λόγο σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αφορμή  το κρίσιμο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Όπως αναφέρει: «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στελεχώνεται με 287 διοικητικούς υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων που υποστηρίζουν το διοικητικό έργο σε 6 νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος, Σύρος και Λήμνος) και εξυπηρετούν 11.000 φοιτητές/τριες. Τα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος ανέρχονται συνολικά σε 301, καλύπτοντας μέρος του διδακτικού έργου των 16 Τμημάτων και των 27 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθώς και αξιόλογες πρόσθετες εκπαιδευτικές δράσεις (Διεθνή Θερινά Σχολεία, προγράμματα διά βίου μάθησης κτλ)» και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι:

«λόγω του πολυεδρικού και ιδιαιτέρως του πολυνησιωτικού χαρακτήρα του Ιδρύματος οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες (π.χ. βιβλιοθήκη, φοιτητική μέριμνα, τεχνική υπηρεσία, οικονομική υπηρεσία κ.ά.) απαιτούν περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό συγκριτικά με ένα μονοεδρικό ίδρυμα, επειδή πρέπει να παρέχουν επιτόπια υποστήριξη στα νησιά, η οποία δεν μπορεί να υλοποιηθεί εξ αποστάσεως».

Μάλιστα καταλήγοντας η Σύγκλητος του Ιδρύματος υπογραμμίζει ότι στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή/και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχωρήσει σε οποιουδήποτε είδους διαθεσιμότητα προσωπικού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέσα καθώς και ένδικα μέσα ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ