5.9.2013 11:49

Η διαθεσιμότητα πλήττει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Για αποδόμηση της λειτουργίας των Δημοσίων Πανεσπιστημίων και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητά τους, κάνει λόγο σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αφορμή  το κρίσιμο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Όπως αναφέρει: «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στελεχώνεται με 287 διοικητικούς υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων που υποστηρίζουν το διοικητικό έργο σε 6 νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος, Σύρος και Λήμνος) και εξυπηρετούν 11.000 φοιτητές/τριες. Τα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος ανέρχονται συνολικά σε 301, καλύπτοντας μέρος του διδακτικού έργου των 16 Τμημάτων και των 27 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθώς και αξιόλογες πρόσθετες εκπαιδευτικές δράσεις (Διεθνή Θερινά Σχολεία, προγράμματα διά βίου μάθησης κτλ)» και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι:

«λόγω του πολυεδρικού και ιδιαιτέρως του πολυνησιωτικού χαρακτήρα του Ιδρύματος οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες (π.χ. βιβλιοθήκη, φοιτητική μέριμνα, τεχνική υπηρεσία, οικονομική υπηρεσία κ.ά.) απαιτούν περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό συγκριτικά με ένα μονοεδρικό ίδρυμα, επειδή πρέπει να παρέχουν επιτόπια υποστήριξη στα νησιά, η οποία δεν μπορεί να υλοποιηθεί εξ αποστάσεως».

Μάλιστα καταλήγοντας η Σύγκλητος του Ιδρύματος υπογραμμίζει ότι στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή/και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχωρήσει σε οποιουδήποτε είδους διαθεσιμότητα προσωπικού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέσα καθώς και ένδικα μέσα ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ