25.6.2016 14:49

Η ΔΕΗ έκαψε τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΒΛΑΒΗ ΣΤΙΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΑΔΟ

Σημαντικές ζημιές σε οικιακές συσκευές αλλά και στις αφαλατώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου προκάλεσε το πρώτο καλοκαιρινό μπλακ- άουτ της ΔΕΗ, που βύθισε το νησί στο σκοτάδι για πάνω από μία ώρα, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η ζημιά προκλήθηκε σε γραμμή μεταφοράς στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου με αποτέλεσμα η βλάβη να επηρεάσει ολόκληρη τη Χίο που έμεινε χωρίς ρεύμα από μισή έως μία ώρα. Το νησί ρευματοδοτήθηκε σταδιακά, με τον Βροντάδο να είναι η είναι η τελευταία περιοχή στην οποία αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της παροχής ρεύματος.

Το μπλακ – άουτ πάντως άφησε πίσω του αρκετές ζημιές αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν στον «π» βλάβη σε οικιακές συσκευές.

Από τις ζημιές δεν γλύτωσε ούτε η ΔΕΥΑΝ Χίου, αφού από τη διακοπή ρεύματος κάηκε η μεγάλη αφαλάτωση του Θόλους που τροφοδοτούσε Βροντάδο και πόλη με 1.000 κυβικά μέτρα νερό την ημέρα.

«Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου. Η ζημιά είναι σημαντική με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα υδροδότησης της πόλης και του Βροντάδου. Για τον συγκεκριμένο σκοπό διαθέτουμε δύο βυτιοφόρα οχήματα για τις ανάγκες όσων σπιτιών έχουν ανάγκη. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Χίο το εφεδρικό σύστημα της αφαλάτωσης», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου Απ. Τζιώτης. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ