23.5.2012 10:51

Η Αστυνομία συναινεί, αλλά…

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ VISA ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ Ο ΚΥΡ. ΑΦΕΝΔΟΥΛΗΣ

Την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου, προκειμένου να καταστεί εφαρμόσιμη η πρόταση της πολιτείας για έκδοση βίζας στους Τούρκους πολίτες μέσω των τοπικών Περιφερειακών Ενοτήτων Βορείου και Νοτίου Αιγάιου, επεσήμανε σε δηλώσεις του μέσω του «π» ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Κυρ. Αφενδούλης.
«Είμαστε θετικοί σε αυτή την κίνηση αλλά καταθέτουμε την αγωνία  μας για τη μέχρι σήμερα μη ύπαρξη σχετικών υποδομών, οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύουν τη διαδικασία έκδοσης βίζας μέσω ηλεκτρονικού συστήματος.
Το να έρθει κάποιος με βίζα που έχει εκδώσει στην Τουρκία, όπως κάνουν πολλοί ,δεν μας δημιουργεί πρόβλημα. Όταν όμως κάποιος αποφασίσει να έρθει στο νησί και να εκδώσει εδώ βίζα, τότε όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί μισή και πλέον ώρα διαρκούς εργασίας από τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Φανταστείτε να έρθουν 100 τέτοιες περιπτώσεις.
Όπως και να ‘χει εμείς έχουμε τη διάθεση και βλέπουμε από θετική σκοπιά αυτή την κίνηση με την προϋπόθεση της ύπαρξης υποδομών. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην περίπτωση του λιμένα των Μεστών, αν θέλουμε να γίνει πύλη εισόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αφενδούλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην περίπτωση του Τελωνείου της Χίου θα διατεθούν δύο άτομα από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ