29.4.2022 13:27

"Η ασφάλεια από τις πυρκαγιές επαφίεται στους πολίτες " (BINTEO)

Σε ισχύ από την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος

Την αυξημένη προσοχή των πολιτών εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, επέστησε μέσω δηλώσεών του, ο διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Πυραγός Γιάννης Βουράκης.

Όπως επεσήμανε, η ασφάλεια και η πρόληψη των πυρκαγιών επαφίεται πρώτιστα στους ίδιους τους πολίτες, που καλούνται να κατανοήσουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Πρώτο μέλημα, όπως είπε, είναι ο καλός καθαρισμός των χωραφιών και των εκτάσεων των ιδιωτών καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί τον βασικό παράγοντα μείωσης του κινδύνου σε περίπτωση ενός συμβάντος.

Επιπλέον, παρότρυνε τους πολίτες που εντοπίζουν εστίες πυρκαγιάς ή την πραγματοποίηση επικίνδυνων εργασιών από την 1η Μαΐου μέχρι και τις αρχές Νοέμβρη να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να προχωρά άμεσα σε παρέμβαση και συστάσεις.

«Ακόμα και αν κάποιος δει τον γείτονά του να καίει ή να κάνει εργασίες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, ας του κάνει σύσταση και μία υπενθύμιση και εάν συνεχίσει τότε ας καλέσει την Πυροσβεστική. Δεν είναι κακό, δεν σημαίνει ότι εμείς θα φθάσουμε στο σημείο και θα ξεκινήσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας», εξήγησε ο κ. Βουράκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι πολίτες θα πρέπει να συμμορφωθούν με τα όσα ορίζει η πυροσβεστική διάταξη.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα από τη μελέτη»

Σχολιάζοντας την έρευνα για την προδιαγεγραμμένη καύση, ο κ. Βουράκης, επεσήμανε ότι με αυτό το κομμάτι ασχολούνται αποκλειστικά οι επιστήμονες οι οποίοι καταγράφουν τα δεδομένα και βγάζουν τα σχετικά συμπεράσματα.

«Αν αυτή η πειραματική ενέργεια πετύχει, τότε θα γίνει νόμος του κράτους και θα δοθούν αναλυτικά τεχνικές οδηγίες προκειμένου να εφαρμόζεται ως πρακτική», επεσήμανε ο κ. Βουράκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ