20.3.2013 16:25

Ή το αναβαθμίζουν ή κλείνει

- Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΕΟ ΑΛΛΙΩΣ… ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ

Από τις πρωτοβουλίες και το ενιδαφέρον που θα επιδείξει η Περιφέρεια εξαρτάται η τύχη του Δημόσιου ΚΤΕΟ της Χίου που το τελευταίο διάστημα απλά… καίει ρεύμα καθώς έχει μείνει χωρίς αντικείμενο.

Τους ίδιους ρυθμούς ακολουθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτό, αφού όταν δεν βρίσκονται  στο … κλειστό ΚΤΕΟ, πετάγονται μέχρι την Υπηρεσία Μεταφορών και υποβοηθούν το έργο της.

Από τη λειτουργία του Δημόσιου Κεντρικού Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων εξαρτάται η πιστοποίηση δεκάδων ιδιοκτητών βαρέων οχημάτων όχι μόνο στη Χίο αλλά και στη Λέσβο και στην Σάμο, καθώς και τα εκεί ΚΤΕΟ βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Θέλουν, μπορούν;

Η Περιφέρεια αν και έχει λάβει απόφαση μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους, έχει αναθέσει σε Σύμβουλο να φέρει σε πέρας την πιστοποίηση (ISO9001) που είναι υποχρεωτική, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να βρει τρόπο να εξοπλίσει το ΚΤΕΟ με σύγχρονα μηχανήματα ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη την ίδια ώρα που τα παράπονα των ιδιοκτητών βαρέων οχημάτων αυξάνονται. “Χρειάζονται μηχανήματα και πιστοποίηση για να λειτουργήσει νόμιμα και με βάση την υπάρχουσα τεχνολογία. Έχουμε λάβει σχετική απόφαση. Αν αγοραστούν και έρθουν τα μηχανήματα θα λειτουργήσει. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι”, δηλώνει στον “π” ο Κ. Γανιάρης.

“Πρέπει να λειτουργήσει”

Στην αναγκαιότητα που παρουσιάζεται για την λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ αναφέρεται με δηλώσεις του στον “π” ο προϊστάμενος της Δ/νσης Μεταφροών Χρ. Μικέδης. “Είναι μια ανάγκη διότι διευκολύνουμε δεκάδες ιδιοκτήτες βαρέων οχημάτων που σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα για τον ελέγχο των οχημάτων τους. Το αν θα ανοίξει εξαρτάται από τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και που αφενώς στοχεύουν στη λήψη της πιστοποίησης, αφετέρου στην προμήθεια και τοποθέτηση των νέων μηχανημάτων που πρέπει να γίνει. Οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες και θα πρέπει μέχρι τις 30/6 να εχει λειτουργήσει. Εκτός κι αν δοθεί περαιτέρω παράταση”, επισημάνει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ