22.8.2016 10:35

«Η αλληλεγγύη δεν χρηματίζεται και αυτό ενοχλεί»

ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Τη δική τους απάντηση σε όσα αναφέρει σε άρθρο του ο αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Παπαδόπουλος δίνουν με ανακοίνωσή τους οι Αλληλέγγυοι Χίου και η Κοινωνική Κουζίνα Χίου.

Όπως σημειώνουν στην επιστολή στήριξής του προς τον Μητροπολίτη Μάρκο ο κ. Παπαδόπουλος του θίγει κατάφορα λέγοντας:

 «Η δε «τσίχλα-πιπίλα» της έννοιας «αλληλεγγύη», «αλληλέγγυοι», κλπ. δεν πείθει πλέον κανέναν. Αλληλέγγυοι υπήρξαν τους πρώτους μήνες, σήμερα αλληλέγγυοι δεν υπάρχουν. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν αυτή τη στιγμή που να απασχολείται με τους πρόσφυγες και να μην αμείβεται. Και οι εργαζόμενοι αμείβονται (και καλά κάνουν) και οι λοιποί «δήθεν αλληλέγγυοι» αμείβονται. Συνεπώς, ας αφήσουν την ψευτοαλληλεγγύη τους για όσους τους πιστεύουν». 

Αναφερόμενοι στο παραπάνω απόσπασμα οι αλληλέγγυοι σημειώνουν τα εξής:

« Οι αλληλέγγυοι από την πρώτη μέρα του προσφυγικού στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων αυτών. Όταν το επίσημο κράτος απουσίαζε, όταν κάποιοι έψαχναν τρόπο να δώσουν ένα σάντουιτς οι αλληλέγγυοι με την μεγάλη στήριξη του Χιώτικου λαού, τάιζαν  χιλιάδες πρόσφυγες, με αυταπάρνηση.

Αν ο Κος Παπαδόπουλος έκανε μια βόλτα στους καταυλισμούς των προσφύγων και των μεταναστών θα έβλεπε τους αλληλέγγυους να στέκονται στο πλευρό τους. Είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν καρτελάκια, ούτε ανήκουν σε καμία ΜΚΟ , ντόπιοι κατά κύριο λόγο  που δεν έφυγαν ποτέ από το προσκήνιο ούτε ακόμα και με την παρουσία των διάφορων οργανώσεων στο νησί μας. Αναφέρομαι σε ομάδες όπως ο παιδότοπος ΣΑΜ-ΣΑΜ, η Κοινωνική Κουζίνα, οι Αλληλέγγυοι Χίου, η ομάδα διάσωσης ΦΕΟΧ (μέχρι και Μάιο)  και η συλλογικότητα Λάθρα.

Γιατί η αλληλεγγύη δεν χρηματίζεται. Όσοι ψευδώς λένε ότι οι αλληλέγγυοι χρηματίζονται, να δώσουν τα στοιχεία αυτά στους αρμόδιους και στα ΜΜΕ, αν δεν το πράξουν το λόγο θα αναλάβει η Ελληνική δικαιοσύνη για συκοφαντία».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ