29.1.2015 16:53

Η αλλαγή σκυτάλης καθυστερεί τα Λημνιά

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΑΙ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΩΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Στην αλλαγή κυβέρνησης και στη συγχώνευση υπουργείων και υπηρεσιών έμπλεξε στην πιο κρίσιμη φάση της η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συμπληρωματικού έργου της κυματικής διείσδυσης για το  τουριστικό καταφύγιο των Λημνιών.

Παρότι η συμπληρωματική μελέτη που θα καθιστούσε το καταφύγιο των Λημνιών πλήρως προστατευμένο από τους νοτιάδες και άρα λειτουργικό εστάλη για έγκριση στον ΕΟΤ, η διαδικασία «κόλλησε» στην αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον του οργανισμού.

«Η μελέτη της κυματικής διείσδυσης έχει ολοκληρωθεί και την είχαμε αποστείλει στον ΕΟΤ για έγκριση η αλλαγή κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έκδοση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Αυτό γίνεται γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν ξέρει αν ο ΕΟΤ θα συνεχίσει να υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού ή θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητος οργανισμός», εξήγησε μιλώντας στον «π» ο κ. Μπελέγρης.

«Θα λειτουργήσει πάση θυσία»

Ο κ. Μπελέγρης πάντως απαντώντας σε ερώτηση του «π» για το πότε το έργο θα παραδοθεί προς χρήση εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το καλοκαίρι ο λιμένας Λημνιών θα λειτουργήσει πάση θυσία ως τουριστικό καταφύγιο που θα αποτελέσει πόλο έλξης αλλά και πηγή χρημάτων για την Αμανή.

«Η ολοκλήρωση του έργου είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει οικονομικά την Αμανή και μάλιστα σε νεκρές περιόδους όπως ο Χειμώνας. Για να γίνει αυτό βέβαια πρέπει το καταφύγιο να μείνει προστατευμένο από τους νοτιάδες, γεγονός που θα επιτευχθεί μόνο με την εκτέλεση του συμπληρωματικού έργου. Αυτό πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 οπότε και εκπνέει η χρονική προθεσμία από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρωτοβουλία του ίδιου να συναντηθεί εντός της εβδομάδας τόσο με τον κυβερνητικό Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη όσο και με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Νότη Μηταράκη ώστε να τους ενημερώσει για τα σφικτά χρονοδιαγράμματα καθώς με εκτιμώμενο χρόνο εκτέλεσης τους 3 μήνες τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ