14.3.2022 15:19

Η αλήθεια για το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία μέσα από τους αριθμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δική τους αλήθεια, η οποία επιβεβαιώνεται και μέσα από την αλήθεια των αριθμών, κατέθεσαν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου ο Σύλλογος Δασκάλων και η ΕΛΜΕ Χίου, σχετικά με το μείζον θέμα της επαρκούς διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της Χίου.

Αγγελίνα Σκούφαλου και Σταύρος Σταυρινούδης, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες του νησιού, λέγοντας ότι οι σχολικές επιτροπές θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει ώστε οι δεξαμενές σχολείων και νηπιαγωγείων να διαθέτουν επάρκεια πετρελαίου ώστε να αποφευχθεί η σημερινή τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με την Αγγελίνα Σκούφαλου, από το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της Χίου, 8 σχολεία έχουν κάτω από το μισό στη δεξαμενή πετρελαίου, 5 διαθέτουν μόλις 200 λίτρα και 5 νηπιαγωγεία χρησιμοποιούν τα καλοριφέρ μόνο συγκεκριμένες ώσρες την ημέρα.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η παρέμβαση του προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρου Σταυρινούδη, που εκτός των άλλων κατήγγειλε ότι με παρέμβαση αντιδημάρχων, το πετρέλαιο κατευθύνεται προς συγκεκριμένα σχολεία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στο σύνολο των δεξαμενών η κάλυψη είναι μόλις 8,83 κ.μ. πετρελαίου και καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Δήμος επιχειρεί να λύσει τώρα το πρόβλημα, όταν η μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης στη Χίο ξεπερνά το 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ