12.7.2016 10:49

Χύθηκε το γάλα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΝ Α.Ε» ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΝ Α.Ε», η οποία σχεδόν ένα μήνα τώρα έχει αναστείλει τη λειτουργία της χωρίς όμως ο ιδιοκτήτης να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον της, με το μέλλον των εργαζόμενων του και με τα δεδουλευμένα τους που συνολικά ανέρχονται στις 53.000 ευρώ.

Σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι περιγράφουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Η αναστολή της λειτουργίας της Πελινναίον Α.Ε. αποτελεί άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στην τοπική οικονομία, αυξάνοντας τους ανέργους, αλλά και μειώνοντας τις εταιρείες εκείνες που αξιοποιούν προϊόντα του πρωτογενή τομέα.

«Ούτε που είχαμε φανταστεί αυτό που συμβαίνει»

Οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους, αφού αναφέρουν πως ήταν αδύνατο πριν μια δεκαετία να φανταστούν τη σημερινή κατάληξη σημειώνουν  πως όποτε χρειάστηκε ήταν κοντά στο εργοστάσιο και στη διοίκηση του, εκφράζουν την πικρία τους για την αντιμετώπιση που είχαν και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν αν διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

«Αν πριν από μια δεκαετία, όταν ξεκίνησε την λειτουργία του το εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Πελινναίον  Α.Ε», μας έλεγε κάποιος ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ιδιοκτησία της επιχείρησης θα αδιαφορούσε για τη βιωσιμότητά της, ασφαλώς θα τον θεωρούσαμε τουλάχιστον φαντασιόπληκτο. Δυστυχώς όμως  μόνο εμείς , αφού εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι ακόμα και αυτό το είχαν προβλέψει.

Από την πρώτη μέρα της πρόσληψης μας έως και σήμερα προσφέραμε τις υπηρεσίες μας στην εταιρία με υπευθυνότητα και έμπρακτηαφοσίωση ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις μας και δείχνοντας τεράστια ανοχή ακόμα και όταν συστηματικά και μεθοδευμένα –όπως φάνηκε- καθυστερούσατε την καταβολή των δεδουλευμένων μας επεκτείνοντάς την για όλο και μεγαλύτερο διάστημα.

Όλη αυτή την περίοδο μας ζητούσατε να στηρίξουμε το εργοστάσιο βάζοντας «πλάτη», απειλώντας μας με πτώχευση και συντηρώντας τις ελπίδες μας για δήθεν χρηματοδότες -αγοραστές οι οποίοι θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.

Τελικά, όπως αποκαλύφθηκε, αυτό ήταν άλλο ένα παραμύθι προκειμένου να κερδίσετε χρόνο.

Πριν από τρεις μήνες φτάνοντας στα όρια της ανεκτικότητας μας και αντιλαμβανόμενοι τις προθέσεις σας  (μετά και την πασιφανή αδιαφορία σας για το μέλλον  της επιχείρησης ) προχωρήσαμε  νομίμως στην επίσχεση της  παροχής εργασίας μας  την οποία λήξαμε ύστερα από τη διαβεβαίωση που λάβαμε από εσάς για ικανοποίηση των ληξιπρόθεσμων αξιώσεων μας και ιδιαίτερα την πληρωμή των οφειλόμενων αποδοχών μας.

Παρ' όλα αυτά για άλλη μια φορά δείξατε ασυνέπεια και υποκρισία, αναστείλατε τη λειτουργία του εργοστασίου ρίχνοντας μας στην ανεργία χωρίς καν να μας παράσχετε το «χαρτί» της απόλυσης έχοντας υπόψη σας, προφανώς, να οικειοποιηθείτε τις οφειλές και τις αποζημιώσεις μας. Η αδιάλλακτη στάση σας δε μας αφήνει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τον αγώνα μας απαιτώντας:

Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών μας  και την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεών μας»αναφέρουν στην επιστολή τους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ