23.8.2016 13:17

Χ.Υ.Τ.Α. μετά αδείας

ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Στα γρανάζια της γραφειοκρατικής μηχανής ήταν μπλεγμένος για δυο ολόκληρα χρόνια, ο φάκελος της αδειοδότησης του Χ.Υ.Τ.Α και πλέον  και επισήμως δια στόματος δημάρχου Χίου και προέδρου ΔΙΑΝΟΧ., έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια για τη λειτουργία του.

Ο παραλογισμός του δημοσίου βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι ο Χ.Υ.Τ.Α. λειτουργούσε χωρίς άδεια εδώ και τρία χρόνια αλλά αυτά τα φαινόμενα, είναι γνωστό πως μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.

Μανώλης Βουρνούς και Σ. Συριώδης ανακοίνωσαν την αδειοδότηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και τη λειτουργία του πλέον με όλους τους τύπους μην κρύβοντας την ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση μιας επίπονης διαδικασίας. "Και η αδειοδότηση του Χ.Υ.Τ.Α. εντάσσεται στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος όλων των δομών και υπηρεσιών του Δήμου για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους" δήλωσε ο δήμαρχος ενώ ο πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ κατήγγειλε προσπάθειες από συγκεκριμένους κύκλους που έβαζαν προσχώματα προσπαθώντας να αποτρέψουν την αδειοδότηση άρα και τη λειτουργία του Χ.Υ.ΤΑ. "Ήταν εφιαλτικοί οι πρώτοι μήνες του καλοκαιριού. Κάποιοι πολέμησαν την αδειοδότηση του Χ.Υ.Τ.Α." είπε χαρακτηριστικά.

Και οι δυο πάντως ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για τη συμβολή της και την τελική αδειοδότηση ενός έργου που θα συμβάλλει τα μέγιστα στη μετάβαση της αποκομιδής και εναπόθεσης των απορριμμάτων σε ένα νέο επίπεδο.

 

Τα σωσίβια

Σε άλλο χώρο μεταφέρονται πια τα σωσίβια των προσφύγων αφού συνεχίζεται κανονικά και ήδη έχει δρομολογηθεί αισίως η συνεργασία του Δήμου Χίου με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Οδυσσέας" που τα παραλαμβάνει και τα μεταποιεί.

Ο Δήμος Χίου είναι από τους πρωτοπόρους σε αυτόν τον τομέα. Ήδη τα σωσίβια μεταφέρονται σε άλλο χώρο, εκτός Χ.Υ.Τ.Α. ελαχιστοποιείται ο όγκος τους κι αποστέλλονται στην Αθήνα όπου η "οργάνωση" τα  μεταποιεί και σύντομα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά άλλα προϊόντα με τη  Χίο στην ονομασία προέλευσης τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Συριώδης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ