29.5.2013 23:36

Χρυσή Αυγή Χίου: "Νέα άθλια απόπειρα συκοφάντησης πίσω από τις καταγγελίες Αμπαζή"

Για άθλια απόπειρα συκοφάντησης του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πυρήνας Χίου με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Γ. Αμπαζή για απειλητικά σημειώματα που βρέθηκαν στην είσοδο του «Οίκου Χίου Διδασκάλου» το απόγευμα της Δευτέρας.

Η οργάνωση της Χίου στρέφεται και κατά του συντάκτη της εφημερίδας, τονίζοντας ότι διαπιστώνει «προσπάθεια του δημοσιογράφου να εμπλέξει τη Χρυσή Αυγή».

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής…

«Κύριοι
Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς η καινούργια προσπάθεια συκοφάντησης του κινήματος μας.
Παρακολουθώντας το σχετικό βίντεο, διαπιστώνουμε την προσπάθεια του δημοσιογράφου να αποσπάσει μια δήλωση του κ. Αμπαζή που να εμπλέκει την Χρυσή Αυγή, και φυσικά ο κ.Αμπαζής μην αφήνοντας την ευκαιρία να πάει χαμένη, κάνει λόγο για '' προβοκατόρικες ενέργειες'' εκ μέρους μας.
Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, ούτε με τον κ. Αμπαζή και τις όποιες διαμάχες μπορεί να έχει σε προσωπικό, επαγγελματικό ή συνδικαλιστικό επίπεδο, και φυσικά με οποιαδήποτε ''προβοκατόρικη ενέργεια''.
Καλούμε όποιον έχει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μας να το προσκομίσει στην Δικαιοσύνη.
Κλείνοντας,σας τονίζουμε οτι με το να μας συκοφαντούν κάποιοι, και να προσπαθούν να μας συνδυάσουν με οτιδήποτε παράνομο στο νησί, απλά καταντάνε γραφικοί και κάνουν τον κόσμο να γελάει μαζί τους».

… και η απάντηση του συντάκτη

«Αγαπητοί κύριοι,

Για μία ακόμη φορά η όποια επικοινωνία μας δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη κριτήρια. Ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε ενώ από την άλλη απευθύνομαι σε μία κάστα ανθρώπων που παρά το γεγονός ότι εκπροσωπεί συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας και έχει εκλεγεί δημοκρατικά συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία ενός e-mail.

Σε κάθε περίπτωση, τα λεγόμενα του κ. Γ. Αμπαζή ήταν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένο λόγο, τόνο και υπονοούμενα. Αυτά από μόνα τους φωτογράφιζαν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο εντός του οποίου κινήστε.

Υποχρέωσή μου, ήταν να συγκεκριμενοποιήσω την καταγγελία και να ερωτήσω τον καταγγέλλοντα αν αναφέρεται σε εσάς γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβει κανείς «για ποιον χτυπάει η καμπάνα». Έτσι λοιπόν η απάντηση του κ. Αμπαζή ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της συγκεκριμενοποίησης της καταγγελίας.

Και προτού ξεκινήσετε τα γνωστά «περί συκοφάντησης του άδολου εθνικιστικού κινήματος και προσπάθειες φίμωσης από δημοσιογράφους και μέσα του συστήματος», θα σας παρακαλούσα να επαναφέρετε στη μνήμη σας πόσες φορές αρνηθήκατε να παρουσιαστεί εκπρόσωπός σας σε τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να ερωτηθεί για διάφορα ζητήματα της τοπικής και περιφερειακής επικαιρότητας.

Ολα τα υπόλοιπα ακροδεξιά τσιτάτα περί προσπάθειες σπίλωσης από εμένα προσωπικά απλά περνάνε απαρατήρητα. Εδώ είμαστε πάντα ανοιχτοί σε διάλογο για το οτιδήποτε. Αν εσείς απαξιώνετε συνεχώς την πρόθεσή μας δεν είναι θέμα δικό μας.

Παντελής Φύκαρης»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ