5.9.2014 10:17

Χρωματοκαμώματα από το ΑΡΤΙΟΝ

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο η πρώτη συνάντηση για τα Πολιτιστικά Παιδικά Σεμινάρια του ΑΡΤΙοΝ, "Χρωματοκαμώματα". Πιο συγκεκριμένα τα Χρωματοκαμώματα έχουν σαν στόχο τη γνώση της ιστορίας της Τέχνης μέσα από το χρώμα και τα σχήματα. Τα παιδιά κλήθηκαν σ' αυτή τη συνάντηση να αναπαραστήσουν τους αρχαίους ζωγράφους κάνοντας τις δικές τους σπηλαιογραφίες, όπως 35.000 χρόνια πριν. Αφού άκουσαν μια εισαγωγή από την ιστορικό - αρχαιολόγο Ελένη Παϊδούση, παρακολούθησαν μια αναλυτική εικονική περιήγηση σε ζωγραφισμένες σπηλιές σε όλο τον κόσμο μέσω υπολογιστή, από τον εικαστικό Μπάμπη Κοιλιάρη. Και τέλος άφησαν τα αποτυπώματα του χεριού τους με χρώματα σε ένα χαρτί και έκαμαν μια σχετική ομαδική δουλειά, σε ένα μεγάλο χαρτόνι.
Την επόμενη Δευτέρα, στις 6:30 το απόγευμα, το θέμα του σεμιναρίου θα είναι Μυκηναϊκή - Μινωική & Θηραϊκή Τέχνη, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φρουρίου "Αγ. Γεώργιος".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ