30.4.2012 18:34

Χουριέτ: Σε τιμή «ευκαιρίας» τα ελληνικά πλοία

Κάλεσμα σε Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ελληνική ναυτιλία απηύθυνε ο Γεράσιμος Αγούδημος, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» επικαλείται δηλώσεις του κ. Αγούδημου, σύμφωνα με τις οποίες ο γνωστός Έλληνας εφοπλιστής ενθαρρύνει Τούρκους επενδυτές να αγοράσουν ελληνική πλοία, καθώς λόγω κρίσης οι τιμές τους έχουν μειωθεί κατά 50%.
Κατά την εφημερίδα, ο κ. Αγούδημος υποστηρίζει ότι κάποιοι Έλληνες εφοπλιστές είναι έτοιμοι να πουλήσουν πλοία αξίας 80.000 και 100.000 ευρώ στη μισή τιμή εξαιτίας της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν δάνεια.
Οι δηλώσεις του κ. Αγούδημου περιέχονται σε σημείωμα του υπουργείου Ναυτιλίας τηςΤουρκίας προς τα αντίστοιχα επιμελητήρια της Τουρκίας, υποστηρίζει η Hurriyet.
Το τουρκικό υπουργείο τονίζει επίσης στο σημείωμα ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τις τουρκικές εταιρείες είτε να εξαγοράσουν κάποια ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία είτε κάποιο πλοίο που εκτελεί συγκεκριμένη γραμμή, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ