30.3.2016 15:45

Χόρτασαν... μαστίχα

ΜΑΣ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σαν φτωχοί συγγενής, χωρίς υποδομές (μαρίνα, λιμάνια κ.λπ) αλλά με ισχυρή φυσική παρουσία συμμετείχαμε στο Ελληνοτουρκικό φόρουμ θαλάσσιου τουρισμού κι επενδύσεων που πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα και συνδιοργάνωσαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη και το Ναυτικό Επιμελητήριο Σμύρνης.

Ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Καράλης συμμετείχαν στο φόρουμ προσπαθώντας τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και παρουσίας να έχει η Χίος ισχυρή εκπροσώπηση, αφού είναι και το πρώτο από τα τρία νησιά (Λέσβο και Σάμο) σε επισκεψιμότητα από Τούρκους τουρίστες.

Το φόρουμ αφορούσε κι εξέταζε τις προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας με την Τουρκία στους τομείς της διαχείρισης Μαρινών, Σκαφών, Κρουαζιερόπλοιων, Τουριστικών Λιμένων και επενδύσεων στον τουριστικό κυρίως κλάδο και αναπτύχτηκαν διάφορα θέματα συζήτησης μεταξύ των οποίων και η επικείμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση τη Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό συμμετείχαν ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της Σμύρνης,  του Επιμελητηρίου της , τουριστικοί παράγοντες  κ.λπ.

Κι αν από πλευράς υποδομών το νησί μας υστερεί και προφανώς θα υστερεί, λόγω των οικονομικόκοινωνικών συνθηκών, η γαστρονομία του , κέρδισε για μια ακόμη φορά το χαμένο έδαφος, αφού στο δείπνο της Δευτέρας τιμώμενος τόπος ήταν η Χίος. Ο σεφ Στ. Κόβας με βοηθό τον Ν. Κωνσταντουλάκη ετοίμασαν το μενού με κέντρο της μαστίχα και τα χιώτικα γλυκά  και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ