6.12.2012 19:40

Χωρίς υδράργυρο και αρσενικό

ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Η ΔΕΥΑΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 
Καθαρές αναλύσεις τόσο για την ύπαρξη υδραργύρου όσο και αρσενικού στο νερό, έχει στα χέρια της η ΔΕΥΑΧ. Η δημοτική επιχείρηση μάλιστα με ανακοίνωση της ενημερώνει σχετικά τους δημότες έτσι ώστε να εξαλείψει κάθε ίχνος ανησυχίας τους αυτή την περίοδο και με δεδομένη την ανομβρία.
 

Τεχνική μίξερ
Την προσφιλή μέθοδο της ανάμειξης του νερού χρησιμοποιεί η εταιρεία για να εκμηδενίζει τις πιθανότητες εμφάνισης υδραργύρου στο νερό. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «με βάσει τις αναλύσεις  που γίνονται τα ποσοστά υδραργύρου που στο παρελθόν μας ταλαιπωρούσαν βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, εντός των επιτρεπόμενων ορίων, έπειτα από τη διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από άλλες πηγές όπως το Δελφίνι, το Γυβάρι, το Ζυφιά, την Ψαρόπετρα και άλλες ιδιωτικές γεωτρήσεις».
 

Φίλτρα για το αρσενικό
Κι αν για τον υδράργυρο είναι αποδοτική η πρόσμιξη για την αποφυγή του αρσενικού η ΔΕΥΑΧ προχώρησε στο κλείσιμο επιβαρυμένων γεωτρήσεων και «στην εγκατάσταση συστοιχίας φίλτρων ενεργού άνθρακα σε γεωτρήσεις όπου υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης αρσενικού με στόχο την κατακράτηση και εξουδετέρωση του εν λόγω στοιχείου», αναφέρει η εταιρεία.
Για την ιστορία πάντως αποτελέσματα αναλύσεων δεν ανακοινώθηκαν ενώ θα μπορούσαν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ