17.7.2012 16:51

Χωρίς τηλέφωνο η Βιβλιοθήκη Κοραή

ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ

 
Μπορεί το νέο εφορευτικό συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Κοραή, να έχει θέσει ψηλά τον πήχη, ωστόσο από τους στόχους μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει σημαντική απόσταση.
Χωρίς τηλέφωνο είναι από προχθές η Βιβλιοθήκη Κοραή, αφού ο ΟΤΕ προχώρησε στη διακοπή της σύνδεσης του Ιδρύματος εξαιτίας των οφειλών του.
Η παραπάνω είδηση διαδόθηκε ταχύτατα τραυματίζοντας την εικόνα που θέλει τη Βιβλιοθήκη μας παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες να καταφέρνει να ανταποκρίνεται και γεννώντας ερωτηματικά για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τα παραπάνω μάλιστα επιβεβαίωναν διάφορες φήμες περί αδυναμίας πληρωμής και του λογαριασμού της ΔΕΗ, μισθοδοσίας των υπαλλήλων κ.λπ.
Τις φήμες έρχεται να μετριάσει ο πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου Αρ. Μπελές ο οποίος μιλώντας  στον «π» υποστήριξε πως η Βιβλιοθήκη δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα και ο λόγος που δεν πληρώθηκε ο λογαριασμός του τηλεφώνου αφορά εσωτερικούς διοικητικούς λόγους!
Η πραγματικότητα είναι ότι η Βιβλιοθήκη μας μπορεί να είναι κόσμημα και πλούτος γνώσης, αλλά είναι και χαρακτηριστικό παράδειγμα λειτουργίας του δημοσίου. Έτσι πίσω από την διακοπή της τηλεφωνικής σύνδεσης και την μη πληρωμή του λογαριασμού, δεν βρίσκεται η οικονομική ζοφερή κατάσταση, πράγμα που θα ήταν και το λογικό με τις σημερινές συνθήκες, αλλά το εξωφρενικό που περιγράφεται παρακάτω: Χρήματα στα ταμεία της βιβλιοθήκης υπάρχουν. Η λογίστρια της όμως συνταξιοδοτείται και κανένας άλλος υπάλληλος δεν μπορεί ή δεν γνωρίζει να «κόβει» εντάλματα πληρωμών, με αποτέλεσμα και οι λογαριασμοί να μην μπορούν να πληρωθούν αλλά και οι ίδιοι οι υπάλληλοι από το ερχόμενο δεκαπενθήμερο να μην μπορούν να εισπράξουν τους μισθούς τους.
Πού θα παέι κάποια στιγμή θα έρθει και ο Δημόσιος Δαφωτισμός!
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ