26.4.2016 20:31

Χωρίς πλοία την Κυριακή 8 Μαϊου

Στην  24ωρη  απεργία  της  ΓΣΕΕ για  τις  8   Μαΐου  αποφάσισε να συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από τις 00:01 έως και τις 24:00. Η Ομοσπονδία καλεί  τους  ναυτεργάτες αζικά  και  δυναμικά  να  διατρανώσουν  την  θέληση  τους  για   αντίσταση  και  αγώνα  στις επιβουλές και  επιθέσεις που  δέχεται ο  κλάδος  μας.

Η  24ωρη  απεργία είναι  ανεξάρτητη από την 48ωρη  απεργία  που  ήδη  έχει  αποφασίσει  η Ομοσπονδία και  η  οποία  θα  πραγματοποιηθεί  με  την  κατάθεση  του  επίμαχου νομοσχεδίου για ψήφιση στην Ολομέλεια  της  Βουλής.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «οι Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, ένοιωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες της υποτέλειας της χώρα μας στους ξένους δανειστές με καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, την περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος των ιδίων και των οικογενειών τους, και τον στραγγαλισμό θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και του θεσμού της απεργίας».

Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με την ΠΝΟ, η ανεργία στις τάξεις των ναυτεργατών να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και να αυξάνεται καθημερινά.

Επίσης, σημειώνει, ότι «οι μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, που είναι αποτέλεσμα και του σχετικού Νόμου 4150/2013, αλλά και των αποφάσεων του ΥΝΑ, συντελούν στην παραπέρα αύξηση της ανεργίας, τέλος δε η καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας, που αφορά τη ναυτική εργασία τείνει να καταστεί ένας επί πλέον τροφοδότης της ανεργίας».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ