13.10.2012 14:11

Χωρίς πετρέλαιο - προς το παρόν - τα σχολεία

«ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ» ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο Ν. ΝΥΚΤΑΣ

Μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς πετρέλαιο βρίσκονται τα σχολεία του νομού, αφού οι χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων έχουν καθυστερήσει επικίνδυνα, επιβεβαιώνοντας τους συνδικαλιστές δάσκαλους και καθηγητές που από την έναρξη της σχολικής χρονιάς χτυπούσαν το καμπανάκι του κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
 
Ακόμη τα περσινά
Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτα, αναμένεται να μοιραστεί στα σχολεία της Χίου η δεύτερη δόση της προηγούμενης χρονιάς, ποσό που συνολικά για όλα τα σχολεία αντιστοιχεί στις 43.000 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα  τα σχολεία θα πρέπει να καλύψουν όλες τις λειτουργικές τους δαπάνες, μεταξύ των οποίων και το πετρέλαιο! «Το σίγουρο είναι ότι τα χρήματα αυτά δε θα φτάσουν για τίποτα, πόσο μάλλον για την προμήθεια πετρελαίου, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να περιμένουμε την εκταμίευση της δόσης και την αποστολή από το Υπουργείο και των υπόλοιπων χρημάτων, μήπως και λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία» , επισημαίνει ο ίδιος.
 
Εν αναμονή της επόμενης
Ο κ. Νύκτας υποστηρίζει πως, αν το επόμενο διάστημα αποσταλεί στα σχολεία και η επόμενη δόση, τότε το μεγαλύτερο μέρος της θα καταναλωθεί για την προμήθεια πετρελαίου, ενώ μπροστά στο αρνητικό αλλά διόλου απίθανο σενάριο να μη φτάσουν καθόλου χρήματα από το Υπουργείο στους δήμους για τα σχολεία ο κ. Νύκτας υποστήριξε ότι τότε θα αναγκαστεί ο Δήμος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. «Δε θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο. Θα βρούμε τη λύση ακόμη κι αν αναγκαστούμε να πάρουμε τα χρήματα από κάπου αλλού», διαβεβαιώνει.
 
 
Στενάζει η αγορά
Κι όσο τα σχολεία δεν έχουν χρήματα, τόσο αγοράζουν επί πιστώσει χαρτικά, ηλεκτρονικά  και άλλα αναλώσιμα αλλά και προϊόντα super market, ό,τι  χρειάζονται  δηλαδή για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Το βάρος της ελλιπούς χρηματοδότησης των σχολείων από το κράτος μετακυλύεται στη ντόπια αγορά και στους επαγγελματίες, που βλέπουν τα τεφτέρια με τα χρωστούμενα γεμάτα, ενώ τις ταμειακές τους άδειες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ