14.9.2016 8:47

Χωρίς κενά η λειτουργία των σχολείων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα σχολεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ‘όπως σημειώνει με ανακοίνωση του ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία τόσο στη λειτουργία νηπιαγωγείων όπως της Λαγκάδας που λειτούργησαν με μικρό αριθμό παιδιών(μόλις 2 ) π όπως και του νεοϊδρυθέν ΕΕΕΕΚ Ικαρίας.

Σε αυτήν αναφέρει:        

«Το χτύπημα του κουδουνιού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016 – 17 βρήκε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έτοιμα και σε όλα πραγματοποιήθηκε αγιασμός. Συγκεκριμένα: σε 155 Νηπιαγωγεία, σε 143 Δημοτικά, σε 52 Γυμνάσια, σε 20 ΕΠΑΛ  και σε 29 Γενικά Λύκεια. Συνολικά σε 396 σχολεία Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης των δύο βαθμίδων. Δηλαδή σε όλα τα σχολειά του Βορείου Αιγαίου, με τους 14.000 περίπου μαθητές της Πρωτοβάθμιας και τους 11.000 της Δευτεροβάθμιας. Ανάμεσά τους είναι τα 16 σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, 6 Δημοτικά, 5 Νηπιαγωγεία και 5 Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία μετά από πολλά χρόνια λειτουργούν από την πρώτη μέρα.

Αναφέρουμε ξεχωριστά τη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος  ΕΕΕΕΚ  Ικαρίας, την επαναλειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείο Σάμου με 1 νήπιο,  μετά από τη χρόνια αναστολή λειτουργίας του, καθώς και τα Νηπιαγωγεία Σιγρίου Λέσβου και  Θύμαινας με 1 νήπιο, Λαγκάδας Χίου με 2 και αρκετά άλλα με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον ελάχιστο προβλεπόμενο.

Με τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αποδείχτηκε ότι οι αιτιάσεις και απόψεις, που ακούστηκαν και δημοσιεύθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για κλείσιμο Νηπιαγωγείων και μη λειτουργίας ολοήμερων Δημοτικών ήταν τελείως αβάσιμες.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, πριν την έναρξη των μαθημάτων, 432 προσλήψεις αναπληρωτών σε  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα πραγματοποιούνται προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής στη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», καταλήγει ο κ. Καλάργαλης

                                                                                                                             

           

            

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ