13.6.2013 14:32

«Χωρίς χερσαίες εγκαταστάσεις τα Μεστά δεν λειτουργούν»

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν… «κουρεμένοι» ο Κ. Γανιάρης και ο Μαν. Κράκαρης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον Κ. Μουσουρούλη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Οι δυο αιρετοί αν και ζήτησαν επιτακτικά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την μετατροπή του Λιμένα των Μεστών σε πύλη Σένγκεν, θεωρώντας ότι μόνο αυτό απομένει για την χρήση του λιμένα, εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργείου που θέτει ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων, που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του λιμανιού των Μεστών. “Είναι το ίδιο με το να προσπαθεί κάποιος να τρέξει με παπουτίσα που δεν έχουν κορδόνια. Δεν μπορείς να πάρει την Κ.Υ.Α. χωρίς την ολοκλήρωση του σχεδιασμού. Αυτό είναι απορίας άξιο γιατί δεν το γνώριζαν και έδειξαν να εκπλήσσονται από την απάντηση του υπουργείου. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και πολλά για να γίνουν από την πλευρά της Περιφέρειας και του Λιμενικού Ταμείου για να γίνει Σένγκεν ο λιμένας των Μεστών και να υποδεχθεί τουρίστες από κρουαζιερόπλοια. Πέραν των χερσαίων εγκαταστάσεων που είναι επιβεβλημένο να προχωρήσουν και φυσικά και στο χέρι της Χίου να τα δρομολογήσει, απαιτείται και ρύθμιση στον αιγιαλό και την παραλία. Αν αυτά δεν κλείσουν ως ζητήματα, Κ.Υ.Α. δεν υπογράφεται”, τονίζει υπηρεσιακός παράγοντας στον “π”.

Οι Κώστας Γανιάρης και ο Μαν. Κράκαρης φαίνεται ότι έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες από το υπουργείο, μένει να αποδειχθεί (σε συνενόηση και με το Λιμενικό Ταμείο) εάν έχουν την διάθεση να προχωρήσουν στις ενέργειες που απαιτούνται. Πάντως στο υπουργείο, κρατούν μικρό καλάθι…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ