15.1.2016 8:50

Χωρίς φοιτητική Λέσχη οι φοιτητές

ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ

Επιπλέον επιβάρυνση στα οικονομικά των φοιτητών και των οικογενειών τους, που ειδικά αυτή την εποχή δοκιμάζονται, φέρνει η μη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης.

Για ακόμη μια φορά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και παραλείψεων μια από τις ελάχιστες παροχές που έχουν απομείνει στα πλαίσια του "κοινωνικού κράτους", για τους φοιτητές παύει να ισχύει, οδηγώντας πολλούς σε απόγνωση.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η ΝΕ του ΚΚΕ "Τις τελευταίες ημέρες η φοιτητική λέσχη δεν λειτουργεί λόγω μη υπογραφής της σύμβασης που έληξε πριν τα Χριστούγεννα, δημιουργώντας πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα η επαναλειτουργία της, με δωρεάν ποιοτική σίτιση για όλους τους φοιτητές, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και με μόνιμο και σταθερό προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Η σίτιση, η στέγαση, είναι τμήμα της Δημόσιας και Δωρεάν παιδείας, που σήμερα καταργείται. Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τις πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σύστημα. Πολιτικές που συνδιαμορφώνουν με την ΕΕ, που μετατρέπουν την Παιδεία και τη φοιτητική μέριμνα σε εμπόρευμα".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ