6.4.2015 22:16

"Χωρίς έθιμο αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις"

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΥΚΕΤΑΤΖΗΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ

Αναστάτωση προκάλεσε στα συνεργεία των ρουκετατζήδων το εξώδικο που προωθήθηκε  αργά το απόγευμα στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Χίου και στην Εισαγγελία του Νομού. Με δηλώσεις τους στον "π" ρουκετατζήδες τόσο από τον Άγιο Μάρκο όσο και από την Ερυθιανή, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην προχωρήσουν στην διεξαγωγή του εθίμου καθώς διαβλέπουν ότι δεν υπάρχει η πρόθεση από τους φορείς να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των κατοίκων των περιοχών που επίσης χόρτασαν δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα.

"Το τηλέφωνο μου έχει σπάσει όμως ξεκαθαρίσαμε όλοι ότι δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από την πλευρά του Δήμου. Πιο καλά να μη γίνει", τονίζουν χαρακτηριστικά, αναφέροντας αναγκαίο σε αυτό το στάδιο να δοθούν διαβεβαιώσεις από το Δήμο αναφορικά με τα μέτρα προστασίας. "Πήραν πολλοί τηλέφωνο και από το Δήμο. Μας είπαν ότι έχει κόσμο, ότι έχουν φτάσει επισκέπτες και δεν μπορεί να μη γίνει ο ρουκετοπόλεμος. Τους απαντήσαμε ευγενικά.... αυτό δεν μας άφορα. Εμείς τρέξαμε, πληρώσαμε, είμαστε έτοιμοι αλλά δεν διακινδυνεύουμε τίποτα. Ιδού για όλους πεδίο δόξης λαμπρό", ανέφεραν στο politischios.

Πλέον το θέμα αναμένεται αύριο να προκαλέσει ένα νέο γύρο συζητήσεων και ίσως με πυροσβεστικές λύσεις να βρεθεί λύση αν και ο Δήμος, όπως και η Περιφέρεια φροντίσουν έγκαιρα να ικανοποιήσουν τους κατοίκους που ανησυχούν για να μπορέσουν και τα συνεργεία των ρουκετών να κάνουν ρίψεις. Σε αντίθετη περίπτωση οι ρουκετατζήδες.... θα απέχουν.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ