28.3.2015 10:44

«Χωρίς αντίτιμο δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι δομές»

ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

Αναγκαία μέτρα χαρακτήρισε τις αυξήσεις σε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, αθλητικούς χώρους και Ιωνικό Κολυμβητήριο ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Παντελής Καμπούρης που σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης θέλησε μέσω του «π» να αιτιολογήσει το σκεπτικό της διοίκησης του Ν.Π.Δ.Δ..

Όπως σημείωσε οι πόροι που θα προέλθουν από τα αντίτιμα στις δημοτικές δομές είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα καθώς με αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν οι δαπάνες για την πρόσληψη 15 ατόμων που είναι αναγκαία για την ορθή λειτουργία των δομών του.

«Αυτά τα μέτρα δεν έχουν να κάνουν με την έλλειψη χρηματοδότησης από την κεντρική διοίκηση αλλά με τις προσλήψεις ατόμων που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει το Νομικό Πρόσωπο. Αν το κράτος μας παραχωρήσει τους υπαλλήλους που χρειαζόμαστε είναι σαφές ότι δεν θα επιβληθεί κανένα αντίτιμο», εξήγησε ο κ. Καμπούρης.

Αναφερόμενος στο ΚΑΠΗ σημείωσε ότι η αύξηση της εγγραφής από τα 20 στα 30 ευρώ και από τα 10 στα 20 ευρώ για την επανεγγραφή, ουσιαστικά εκμηδενίζεται από τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς για δράσεις, μετακινήσεις και ιατρό οι ωφελούμενοι δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.

Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου εξήγησε ότι η μεγάλη βάση των δικαιούχων που είναι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα από 5 έως 10.000 ευρώ ουσιαστικά ωφελούνται αφού μέχρι πέρυσι πλήρωναν 50 ευρώ ενώ φέτος 30 ευρώ τον μήνα.

Καυστικός όμως υπήρξε στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων τονίζοντας ότι τα Σωματεία θα πρέπει να αποκτήσουν περισσότερο ερασιτεχνικό χαρακτήρα και να γίνουν συνδιαχειριστές των χώρων που προπονούνται.

«Σε όλη την Ελλάδα υπάρχου ανταποδοτικά τέλη. Τα σωματεία θα πρέπει να κατανοήσουν ότι όταν έχουν ετήσιο μπάτζετ της τάξεως των 30 – 40.000 ευρώ δεν είναι τίποτα να μας δώσουν 300 ή 400 ευρώ για να μπορούν να λειτουργήσουν οι χώροι που προπονούνται είτε αφορά στα στάδια είτε στο κολυμβητήριο», κατέληξε ο κ. Καμπούρης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ