7.1.2013 15:10

Χωρίς αιθαλομίχλη

ΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΧΙΩΤΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

 

Καθαρός ουρανός αιθαλομίχλη δε φοβάται. Αυτό ισχύει στην περιοχή μας αφού παρότι πανελλαδικά έχει σημάνει το τελευταίο διάστημα συναγερμός για τα υψηλά επίπεδα αιθαλομίχλης, στην ατμόσφαιρα, στη Χίο λόγω της αραιοκατοίκησης και λόγω πρασίνου (ότι απόμεινε) τα στοιχεία που υπάρχουν δεν είναι ανησυχητικά.

Αύξηση τζακιών και ξυλοκάζανων

Είναι δεδομένη η στροφή των Χιωτών σε άλλους τρόπους θέρμανσης πέρα από το πετρέλαιο, αναζητώντας φθηνότερες λύσεις. Η τάση υπήρχε από την προηγούμενη χρονιά κι είχε καταγραφεί από τα καταστήματα που εμπορεύονται αυτά τα είδη και έφτασε στην κορύφωση της φέτος με εκατοντάδες παραγγελίες σε ξυλόσομπες ενεργειακά ή απλά τζάκια και ξυλοκάζανα. «Ο κόσμος έχει στραφεί στην καύση ξύλου ακόμη και πέλετ. Ειδικά εκείνοι που έχουν δικά τους ξύλα δεν το σκέφτηκαν καθόλου, ήταν από τους πρώτους που άλλαξαν σύστημα θέρμανσης και έκαναν απόσβεση από την πρώτη χρονιά» ανέφερε επαγγελματίας του είδους.

Σε αντιδιαστολή, όπως μαρτυρούν πρατηριούχοι υγρών καυσίμων οι πωλήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης είναι οι χαμηλότερες των τελευταίων ετών.

Προσοχή στο είδος του ξύλου

Η ατμόσφαιρα μας παραμένει καθαρή ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να προσεχθούν κι αυτό είναι κυρίως στο είδος της καύσιμης ύλης που χρησιμοποιείται. όπως εξηγεί ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος της Π.Ε.Χίου « Στο νησί μας δεν υπάρχει πρόβλημα με την ατμόσφαιρα, ο αέρας είναι καθαρός, παρότι δεν υπάρχει ο εξοπλισμός για να γίνουν επίσημες μετρήσεις. Ωστόσο δημιουργείται πρόβλημα σε ορισμένα χωριά που χρησιμοποιούν πυρηνόξυλα για καύσιμη ύλη».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ