2.8.2013 14:07

Χωματερή έξω απ’ τη χωματερή

ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο Κ. ΓΑΝΙΑΡΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΡΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα του δρόμου που οδηγεί προς τον ΧΑΔΑ της Χίου αφού η ανεξέλεγκτη ρίψη μπάζων από ιδιώτες κινδυνεύει να μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή του Φράγματος Κόρης Γεφύρι σε έναν άνευ προηγουμένου σκουπιδότοπου.

Την άθλια εικόνα αντίκρισε κατά την επίσκεψή του και ο υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης γεγονός που έκανε τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη να λάβει μέτρα ώστε να αποτραπεί η εξέλιξη αυτού του φαινομένου.

Σκουπίδια, μπάζα, ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά έπιπλα, άχρηστα οικοδομικά υλικά και άλλα πολλά βρίσκονται πεταμένα στη συγκεκριμένη περιοχή με τις τοπικές αρχές να δηλώνουν αδυναμία φύλαξης των συγκεκριμένων σημείων.

Έτσι χθες το πρωί ζητήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου με τον Κ. Γανιάρη και τον Κ. Λαγό να διερευνούν όλες τις πιθανές λύσεις με κυριότερη την περιοδική αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του ΧΑΔΑ της πόλης.

«Ζητάμε από την Αστυνομία να ελέγξει για τυχόν παραβάτες. Είναι αδιανόητη η εικόνα που παρουσιάζεται σε αυτή την περιοχή. Δυστυχώς δεκάδες ασυνείδητοι καθημερινά πετούν άχρηστα αντικείμενα χωρίς να σκέφτονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία, πέρα από τις απαγορευτικές διατάξεις.

Έτσι ζήτησα από τον κ. Λαγό να αστυνομευθεί η περιοχή. Κατανοούμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ο φόρτος εργασίας είναι αυξημένος και το προσωπικό της Αστυνομίας δεν περισσεύει. Όμως είναι η μοναδική λύση που έχουμε έναντι των ασυνείδητων πολιτών», σημείωσε ο κ. Γανιάρης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ