1.6.2012 10:03

«Χωλαίνει» το δικαστικό μέγαρο

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ;

Ελπίζουμε η κατασκευή του δικαστικού μεγάρου να μην έχει την τύχη των εργασιών του δρόμου Χίου – Καρδαμύλων, αλλά ήδη έχουν εμφανιστεί ανησυχητικές ενδείξεις.              Οι πρώτες καθυστερήσεις έχουν καταγραφεί και  οι εργασίες εκσκαφής και θεμελίωσης των  κτιρίων προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Η καθυστέρηση φαίνεται ότι οφείλεται, σύμφωνα με τον υπεργολάβο Ι. Κουκή, στην έλλειψη ρευστότητας που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η ανάδοχος εταιρεία ΠΡΟΤΕΚΑΤ Α.Ε.
«Χωρίς να έχουμε σταματήσει προχωράμε αργά, ας ελπίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα Η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων από την εταιρία, το κράτος μέχρις στιγμής έχει ανταποκριθεί απόλυτα στις υποχρεώσεις του», δηλώνει δουλεύοντας ακόμη και το τελευταίο διήμερο μέσα στη βροχή.
Οι εργασίες
Δουλεύοντας με το σύστημα βήμα – βήμα, έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή και η θεμελίωση του πρώτου από τα πέντε συνολικά κτίρια.
«Έχουμε καλύψει τα θεμέλια του πρώτου, ολοκληρώνουμε τα σκαψίματα στο δεύτερο, θα ακολουθήσει η θεμελίωση και θα αρχίσουμε στο σκάψιμο για το τρίτο. Χωρίς να έχουμε σταματήσει προχωράμε αργά, ας ελπίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα»,  χωρίς προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση και χωρίς να διστάζει να  αποκαλύψει το πρόβλημα που υπάρχει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ